reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

Marz, w ubiegły poniedziałek usłyszałam od p ordynator, że wygląda na to, że mały się przełamał. I rzeczywiście: od tego czasu jest coraz spokojniejszy, pięknie przybiera, ma redukowane parametry respiratora.. tak naprawdę, to aż żal ruszać go z miejsca.. Takie przenosiny zawsze są stresem. Niech już Franek idzie tylko do przodu..

reklama
Trzymam mocno kciuki za Frania oby wszystko poszło ok!
Aby transport był spokojny i szczęśliwie znalazł się na miejscu.
Łzy mi napływają jak patrzę na niego jest taki bezbronny ale też jest bardzo dzielny.
Powodzenia w nowej klinice oby szybko postawili Frania na "nogi":)

Nic dodać nic ująć podpisuję się pod wypowiedzią marz

Ja tez bardzo mocno wierze,ze teraz to juz wszystko pojdzie z gorki:tak::tak::tak:Maly ma super wage,parametry coraz lepsze wiec jeszcze troszke i pewnie pojedzie do domku-czego z calego serca Wam zycze:tak::tak::tak:

Karetka przyjechała z dwugodzinnym opóźnieniem. Dzięki temu miałam z synkiem duuużo czasu na czułe pożegnanie.. Dopiero po 10 maluszek opuścił OIOM. Teraz pewnie jest już we Wrocławiu, może dojeżdża do szpitala? Po 14 mam dzwonić do zastępcy ordynatora naszego OIOMu, które jedzie teraz z Franiem. Zda mi relację z podróży. Napiszę.

Gazometria przed podróżą była rewelacyjna. Jak nigdy! Ordynator tylko podszedł do mnie z wynikami w ręku i pokazał mi je bez słowa. 46 CO2!! Przy ciśnieniu oddechowym 16 i 35 oddechach! Jak na Frania to mistrzostwo świata!

Dziękuję kochani.

Cholerka.. dziś co chwile mam w oczach łzy.. Pierwszy raz wypuściłam synia w świat.. Bez mamusi.. Za wcześnie na takie odpępowienie. Ale tylko do soboty.

To ponownie zdjęcie mojego maleństwa.
Oby dojechał spokojnie, oby pomyślnie przeszedł badania, oby dał radę skrzacik najsłodszy..

Maluszek 30 09.jpg

Da radę napewno to widać że już nabiera konkretnie sił. Zbliża się pewnie data planowanego porodu i jest już naturalnie bardziej przygotowany do życia podtrzymaczy. Inkubator to zastępczy brzuch. Wydaję mi się że kryzys już macie za sobą i z dnia na dzień będzie już coraz lepiej. No i jeszcze ta klinika która chyba jest bardziej profesjonalna. Super tak bardzo się cieszę i już nie mogę sie doczekać jak powklejasz zdjecia z domu swojego dużego chłopaka a te zapiski które tu robisz będą dla Ciebie super wspomnieniem i pamiatką mimo tego ze dzisiaj jest Ci jeszcze ciężko. Nie obejrzysz się jak Franio będzie już ważył np prawie 10kg tak jak mój łobuziak i czytając przypomnisz sobie jak walczyłas i cieszylas się z 2kg:)
Mój Syn urodził się 2,5 tygodnia wczesniej ale bylam do tego przygotowana bo dostałam sterydy na rozwinięcie płuc. Naszczęscie nie potrzebowal inkubatora dwie noca ze mna go nie bylo a w pierwsza dobę mial bierną tlenoterapię. Ważył 2670 a spadł do 2440. Oby płucka szybko dojrzały bo to jest najwazniejsze a waga skoczy poźniej naturalnie.
Pozdrawiam

Wiem co czujesz:-(
Brak mi słów żeby napisać coś mądrego co by cie pocieszyło,
chyba nawet nie ma takich słów, po prostu bądź twarda i nie pękaj.
Wiem po sobie że jak pozwoliłam sobie na jedną łzę to ona uruchamiała lawinę łez.
Franiu super sobie daje rade, na fotkach nawet widać że jest w dużo lepszym stanie,
no i przede wszystkim jest śliczny:tak:

reklama
Do góry