reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
5.10.09
"Rozmawiałam właśnie z p. konsultant* , sama po mnie przyszła a ja chciałam z jakimkolwiek pediatrą ! Waga 2335 Będzie miał rehabilitację ! lekarz powiedział, że będzie mi pewnie trudno z dojazdami , ja na to, że mieszkanie na miesiąc wynajęłam, lek zaczęły się śmiać: ok rozumiemy ,daje nam pani miesiąc czasu
icon_wink.gif
odstawili antybiotyk ! Bo posiewy krwi jałowe, powiedzieli, że to respiratorowe zapalenie płuc - rurka stale nadkaża .Dostanie inne mleko takie super kaloryczne, żeby go nie karmić dożylnie do tej pory 7 strzykawek w pompach non stop z lekami i żywnością dożylną, teraz 1 ! Franio miał b.duży problem z żyłami już . Rano byłam 1,5 godziny - teraz są badania - chcichrał się jak kurczak - jak najęty
icon_smile.gif
. (...) jest we mnie już tylko wiara , że będzie dobrze , że go wkrótce przytulę.."

6.10.09
Wieści nowych nie ma. Znaczy się dobrze jest.
icon_biggrin.gif

7.10.09
Od godz 12 CPAP.Gzaometria o 13 bdb !Franek ma pogotowie drgawkowe
icon_frown.gif
- skutekodstawienia środków ptrzeciwbólowych i wytłumiających. Dzis też lekarze odkryli przepuklinę , będzie konsultacja chirurgiczna
icon_frown.gif
bo go boli
icon_frown.gif
kolejne powikłanie wcześniaków
icon_frown.gif

Wieści bez upoważnienia ale może się nie pogniewa.:-p

Ostatnia edycja:
Napewno się nie pogniewa bo wie że my tu bardzo czekamy na jakiekolwiek wieści. Mam wrażenie że ta klinika jest porządna bo odeazu coś się dzieję konkretnego. Wezmą się za Frania porządnie i oby nie trzeba było przedłużać wynajmu. Super że jest coraz lepiej...

"Kochani, tak na szybko z kafejki:
Franiu jest od wczoraj od godz 12 na nCPAPie! Gdy dziś wieczorem wychodziłam nadal sprawował się świetnie!
icon_smile.gif

We wtorek miałam go pierwszy raz na rękach! Jeszcze z respiratorem! Panie pielęgniarki są tu napraw\dę kochane:) Teraz maluch się już tak wycwanił, że gdy tylko słyszy mój głos, zaczyna płakać:0 Dlaczego?? Rąsie mamine...
icon_smile.gif

Pierwszy cel osiągnięty. Teraz trzeba uciekać z CPAPu, przed Franiem długa tlenozależność. Małęgo czeka jeszcze konsultacja neurologiczna i chirurgiczna. Od poniedziałku rehabilitacja.
Mam nadzieję, że wylewy nie zostawiły żadnego śladu..

Lecę do "domu", bo zmęczona jestem straszelnie

Pozdrowienia
i dziękuję Wam!! "

No super że Franuś zszedł z tego respiratora :tak: to bardzo duży krok do przodu.
Silny chłopak, no a przy tej opiece co teraz ma to na pewno teraz wszystko pójdzie szybko i sprawnie.
Osobiście bardzo Ci dziękuję że fatygujesz się lataniem po kafejkach żeby zaspokoić naszą ciekawość ;-) oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Ucałuj Frania i trzymam za Was kciuki

"Kochani, tak na szybko z kafejki:
Franiu jest od wczoraj od godz 12 na nCPAPie! Gdy dziś wieczorem wychodziłam nadal sprawował się świetnie!
icon_smile.gif

We wtorek miałam go pierwszy raz na rękach! Jeszcze z respiratorem! Panie pielęgniarki są tu napraw\dę kochane:) Teraz maluch się już tak wycwanił, że gdy tylko słyszy mój głos, zaczyna płakać:0 Dlaczego?? Rąsie mamine...
icon_smile.gif

Pierwszy cel osiągnięty. Teraz trzeba uciekać z CPAPu, przed Franiem długa tlenozależność. Małęgo czeka jeszcze konsultacja neurologiczna i chirurgiczna. Od poniedziałku rehabilitacja.
Mam nadzieję, że wylewy nie zostawiły żadnego śladu..

Lecę do "domu", bo zmęczona jestem straszelnie

Pozdrowienia
i dziękuję Wam!! "

:tak::tak::tak:cudownie!!!
a Franuś nie dość ze waleczny to jeszcze cwany:rofl2::rofl2::rofl2: wie kruszonek,ze U MAMUSI NAJLEPIEJ!!!
brawo dla Was!!

reklama
Mówiłam że wszystko będze coraz lepiej!!!Nie mogło byc inaczej!Cały czas mocno trzymamy u mnie w domku kciuki za Franusia i życzymy aby jak najszybciej do domku wracał z mamą :) Pozdrawiam bardzo serdecznie i jestem myślami z Wami!

Do góry