reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

ech, szkoda że nikt nie zrobił jakiś naukowych badaniach, i wtedy każda z nas by miała czarno na białym co dobre a co złe ;-)
zastanawia mnie tylko dlaczego jedni lekarze są przeciwni częstym usg, a drudzy nie widzą żadnych przeszkód.. czyżby sprawdziło się stare przysłowie - że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze?? :wściekła/y:
ja osobiście nie jestem za częstym robieniem usg, nie widzę takiej potrzeby (oczywiście pod warunkiem że stan dziecka lub matki na to pozwalają). Jednak mój lekarz powiedział że scan niczemu nie szkodzi - stąd też wynikało moje pytanie w poprzednim poście.. Teraz mieszkam w Dublinie, i tutaj są takie zasady że jak kogoś wybierasz sobie na lekarza prowadzącego to wizyty masz za darmo - ale jeśli chcesz scan, albo inne badania, to musisz już za to zapłacić. i dlatego pomyślałam sobie że chodzi mu kaske :crazy:
no ale... zawsze moge zmienić lekarza :-D

reklama
okurszku po twojej wypowiedzi to ja sie teraz zastanawiam co lepsze dla dzidzi - scany częstsze a krótsze (np. 10 min co miesiąc), czy też długie a rzadsze (np. 40min co 3 miesiące) :confused2::eek:

okurszku po twojej wypowiedzi to ja sie teraz zastanawiam co lepsze dla dzidzi - scany częstsze a krótsze (np. 10 min co miesiąc), czy też długie a rzadsze (np. 40min co 3 miesiące) :confused2::eek:

Z tego co piszą dziewczyny, te które miały robione połówkowe takie jak trzeba, z pełnymi i dokładnymi badaniami, to wynika, że 30 min jest takim średnim czasem. Moje kolejne USG przypada na połowę kwietnia (czyli po 3 miesiącach) i już wiem, że będzie trwać normalnie, tak jak to w 13 tyg. czyli ok 7-10 min. bo lekarz tylko zobaczy jak Dzidzia jest obrócona, czy wszystko przed porodem ok i już... Osobiście myślę, że mniejszą szkodą jest jedno badanie w całej ciąży, dokładne za czym idzie dłuży czas, niż robienie częstych badań 10 min. :baffled:
I zapraszam Cię do nas na wątek główny :-) na takie tematy bo zaśmiecamy wątek z fotkami ;-)

Dzięki Dziewczeta za miłe słowa! :tak:
katarzynak jestesmy prawie w tym samym dniu , ja mam termin na 30 maja, a jakie brzusie inne:))) to moze u mnie kolejny synus??? kurcze tak bym juz chciala to wiedziec...obawiam sie ze musze poczekac jeszcze jakies 4 miesiace:))
chyba ze Kokoszka, Ty umiesz "czytac " z brzuszkow:)) poprosze!!!:))
He, he, bardzo jestem ciekawa czy te kształty brzuszków faktycznie świadczą o płci ;-):-D Zobaczymy
hej
Katzrzynak i mama bartusia piekne brzusie takie okraglutkie cudne:)
Katarzynak chyba obie mamy dziewczynki bo patrze ze ksztal brzucha dosc podobny:)
to sie okaże... ja tak do końca nie wierze w tą dziewczynkę (choć córeczkę bardzo bym chciała) bo w zasadzie raz powiedziano że bedzie chłopiec a raz że dziewczynka..;-):-D Zobacze w lutym, gdy wybiore sie na kontrole łożyska czy widać płeć... jak nie to bedzie 50% szans ;-):-D

hej dziewczyny.
Wrzucam dzisiejsze fotki mojego brzuchola i 8kg na plusie :)

Załączniki

• 310120091377.jpg
    310120091377.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 66
  • 310120091379.jpg
    310120091379.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 68
Isabela....ale rozkoszny Twój brzusio....swoją drogą ... gdzie ta Twoja księżniczka mieści te piękne długie nóżki :-D:-D:-D???

A wczoraj mojego Męża wzięło na fotografowanie swoich skarbów...
tu wklejam jedno...na zamkniętym więcej ;-)

Załączniki

• IMG_1148_m.jpg
    IMG_1148_m.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 66
Okruszku brawo dla meza ma talent:-Dzeby robic takie ladne fotografie i wiadomo ze modele tez ladni...slodki brzusio:-DI widzisz twoj brzuszek jest okraglutki a brzuszek isabeli jest nisko i nie tak okragly:tak:Po tym widze ze ty bedziesz miec chlopaczka...to sie widzi ..hehe:-p

Isabela twoj brzuszek jest tak nisko jak moj od razu widac ze bedziesz miec dziewczynke:tak:slodki...8kg to nic ja mam 11:szok::rofl2:

reklama
Isabela ja już się zaczynałam martwić że mam tak nisko brzuszek ale widzę że u Ciebie podobnie ...troszkę jest to uciążliwe no ale cóż pewnie taka nasza natura:-)

Do góry