reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

hej
U mnie maluszek tatusia kopie juz regularnie ale ostatnio rzeczywiście mocniej......
A I babuni i mojemu braciszkowi sie dostalo po mlaym kopniaczku.......wszyscy sie cieszyli.....to takie mile ze juz moga poczuc maluszka;-)
ja uwielbiam te kopniaczki...klade sie i czekam na nie z niecierpliwosci i chwale bobska za takie ladne kopniaczki......ale rzeczywiscie miedzy 20 a 24 godzina sie nasilaja jak ktoras z was juz pisala!!
pozdrowionka

reklama
Oj dziewczyny zazdroszcze Wam. Mój brzusio malutki ciągle mimo, że to już 19 tydzień. Co do ruchów do są coraz częściej ale bardzo delikatne i mąż się nie może już doczekać pierwszego kopniaczka.

kasica212- kochana , ale ty to już naprawdę mozesz się chwalic tym swoim brzusiem i dzidziusiem nie da sie ukryc ;-). Ja na taki to pewnie jeszcze poczekam, no ale wszytskie brzuszki w końcu nie mogą wyglądać tak samo!
marychna21- nie martw się mam ten sam problem co ty! też mam 19 tydzień i mały brzusio a w dodatku przytyłam tylko 1,7 kg. A co do kopniaczków to ja czuję od dwóch dni, ale mój mąż nie zdąrzył się jeszcze załapać :)

Marychna
U mnie to samo ......czuję coś ale już czasami sama nie wiem czy to faktycznie dzidzi.....już nie mogę sie doczekać ....mój suwaczek troszkę oszukuję tzn sama coś poknociłam jak go zakładałam bo jestem w 20 tygodniu ciąży i myślałam że już w 20 to będę czuła pożądne kopniaki ale narazie muszę się uzbroić w cierpliwość
Kasica mam do Ciebie pytanko odnośnie Twojego brzuszka bo tak jak widać dzidzia pcha się na jedną stronę:-) mam problem z rozróżnieniem bo mam twardnienie macicy (pisałam w innym temacie) i naczytałam się wiele odnośnie twardnienia brzuszka wczoraj jak wieczorem leżałam to czułam takie delikatne że tak powiem przelewanie a później z lewej strony tak jakby coś mi pod skórą wypychało wyraźnie to było widać i troszkę byłam zdezorientowana bo nie wiem czy to przez tą moją macicę tak się dzieje czy też możliwe żeby dzidziuś mógł tak się wypchać...jestem pierwszy raz w ciąży więc może niektórym z Was wyda się śmieszne moje pytanie ale ja naprawdę nie wiem co to w końcu było....:baffled:

Nina27 to wcale nie jest śmieszne, to moja też pierwsza ciąża i gdy dziecko zrobiło tak pierwszy raz pognaliśmy na USG bo nie wiedzieliśmy o co chodzi;-)
Właśnie w ten sposób widać dzidzie czujesz że coś Ci rozpycha macice a potem widzisz górkę :tak: ja jeszcze nie czuje kopniaczków, ale takie przeciąganie się wyraźnie i jestem w stanie powiedzieć gdzie zaraz ta górka wyskoczy :-D najaktywniej popołudniami i wieczorem

Dziękuję bardzo za odpowiedź i wyraźnie się uspokoiłam :tak:
Martwiło mnie to dlatego że gdzieś wyczytałam a może słyszałam że jak dziewczynom twardnieją brzuchy to właśnie wychodzą takie górki chociaż lekarz nic mi o tym nie wspominał ....
Czyli wczoraj moje maleństwo sie rozpychało a niedoświadczona mamusia zamiast sie z tego cieszyć to pół wieczora się zamartwiała...ach jeszcze raz dzięki :happy:

u mnie w ciągu dnia brak aktywności u malucha, ale jak tylko przyjdzie wieczór i leże w łóżku to wtedy zaczyna się jazda! Ostatnio wyczytałam w książce, że jeśli chcesz poczuć maleństwo, to warto zjesc cos wieczorkiem i godzinkę pozniej polozyc sie i zrelaksowac, wtedy malec dostaje energii i mozna go najlepiej wyczuc. Bo te nasze maluszki są cwane, jak cały dzień chodzimy to one są kołysane w brzuchu, ale kiedy już przestajemy chodzić i kładziemy się do łóżka to zaczynają swoje figle! U mnie to się sprawdza w 100%

reklama
Bosh Kasica jaki wielki brzucholek:szok:matko wygladasz jak w 7miesiacu conajmniej, masz sie czym pochwalic:-D

U mnie sie smieja gdzie ja mieszcze swoja córe bo mam niewielki brzuszek a jestem juz w 22 tygodniu, chyba taki co powinnien byc na teraz nie wiem nie znam sie:confused:ale jak zobaczylam moja mala na USG ona jest zwinieta w kulke i ma nogi nad glowa, moze dlatego, bo jest mala akrobatka:tak:hehe...Ponoc na chlopaczka ma sie wieksze brzuszki:tak:tak mowia...u mnie mala kochane kopie wierci sie skacze po pecherzu i sie przelewa:-Dcala noc nie spalam:rofl2:najlepsze bylo to jak w sobote miala czkawke brzuch mi latal razem z nia...cudowne uczucie:tak::-)

Buziaczki

Do góry