reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki USG i nasze brzuszki!!!

reklama
a oto 9tydz i 2 dzien:-)

no pieknie kochana!!! myslalam ze to tylko ja sie rozrastam...
bo wszyscy mowi ooo masz wiecej ciala to bedziesz tragicznie wygladala.
fakt faktem w brzusiu sie nie zapinam juz na suwak i musze zmienic spodnie na dresy bo oszaleje....w talii przybylo mi kolejne 3 cm czyli od poczatku bedzie juz 8 cm. w brzusiu ostatnia miarka 5 cm na + dzis mierzylam i musze dodac 4 cm kolejne...

a oto 9tydz i 2 dzien:-)
:szok:
faktycznie widać ciążę jak nic
to niesamowite w tak wczesnej fazie :D

a tak jeszcze dla porównania pokażę z pierwszej ciąży, bo teraz jeszcze sobie nie robiłam [w sumie przydałoby się :p]
7-8tydzień
recovered_jpeg_digital_camera_447.jpg

i 14 tydzień - wypięty :)

recovered_jpeg_digital_camera_4833.jpg

Ostatnia edycja:
Ty sie w ogóle nie przejmój, niech se gadają uwież mi że lepiej kiedy jest większy brzuch niż mniejszy ja w 1 ciąży miałam b. mały brzuch, miałam dodatkowe badania usg czy wud nie za mało a mały urodził się z asymetrją (muwią że to jeszcze może być uszkodzenie okołoporodowe) i z nadmiernie płaską główką ale muwią żę mu sie wyprostuje tylko potrzebuje więcej czasu, straszne.

sheeppy ja w pierszej też tak miałam a teraz kiedy chce powiedzieć rodzinie troche puźniej nie wiem czy sami nie zauważą, już mi sterczy nie naturalnie, jedynie w kurtce i bluzach dresowych nie widać.

Ty sie w ogóle nie przejmój, niech se gadają uwież mi że lepiej kiedy jest większy brzuch niż mniejszy ja w 1 ciąży miałam b. mały brzuch, miałam dodatkowe badania usg czy wud nie za mało a mały urodził się z asymetrją (muwią że to jeszcze może być uszkodzenie okołoporodowe) i z nadmiernie płaską główką ale muwią żę mu sie wyprostuje tylko potrzebuje więcej czasu, straszne.

sheeppy ja w pierszej też tak miałam a teraz kiedy chce powiedzieć rodzinie troche puźniej nie wiem czy sami nie zauważą, już mi sterczy nie naturalnie, jedynie w kurtce i bluzach dresowych nie widać.
Główka się wyprostuje :p mój miał krzywą może od tego że była zaklinowana w moich żebrach, koło roczku już nic z tej krzywizny nie zostało
właśnie stałam 10 minut przed lustrem, nic a nic mi nie odstaje :no:ani śladu ciąży

Jeszcze sie roztyjesz a puki co to ciesz się figórą! :D Właśnie u mnie też muwili że to od ścisku w brzuchu a potem on w ogóle nie chciał leżeć na brzuszku a to nie ułatwiało teraz całyczas jest na czterech, nie usiedzi w miejscu i jest jakby lepiej, mam nadzieje że żeczywiście jego główka całkiem wruci do normy.

maja: slicznie wygladasz:tak:
sheepy: Ty chudzinko. W ktorym miesiacu bylo widac brzuszek w pierwszej ciazy?

u mnie na razie tez za duzo nie widac, jedynie pozostalosci po chlopakach, mala oponka jeszcze zostala i nie udalo mi sie jej pozbyc. Chcoaz i tak jestem szczesliwa, ze te moje kilogramy po poltora roku zgubilam.:tak: Ciezko bylo, ale dietka pomogla:-)
a ze ciaza byla blizniacza to i brzuszek bardzo szybko byl widac:-)

reklama
sheeppy- hahah ty chudzinko ale nic sie nie martw taka twoja natura pokaz nam foteczke z 9 miesiaca jesli mozesz PLEASE!!!!:-)

Do góry