reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotki naszych pociech ;)

Justella po prostu zapytaj lekarza, który będzie/był pierwszy :)
Ja pytałam tuż przed cięciem, którą będą wyjmować pierwszą i lekarz powiedział, że "tak, jak chciała natura". Czyli najpierw urodziła się ta dzidzia, która była niżej (miała główkę w kanale rodnym).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Justella dla mnie one są zupełnie inne :)) choć wiem że dużo osób ma problem z rozróżnieniem.
U nas było tak że pierworodna miała mieć na imię Lena a młodsza Maja. Najlepiej zapytać się lekarza który dzidziuś leży po której stronie, ale w praktyce to może być trudne bo ja miałam maseczkę na twarzy i dowalili mi tyle środków znieczulających że nie mogłam gęby otworzyć.

Dziewczynki wasze dzieciaczki sa cudowne.Tak szybko rosna..
Olis gratulacje.Cudowne malenstwa¬

ttola sliczne,jak krolewny w tych sukieneczkach:)
jenefer ale fajne te Twoje dziewczynki,dla mnie sa przeurocze.jak Ty je odroźniasz,pewnie głupie pyt.dla mamy ktora ich widzi cały czas:)jeszcze bodziaki maja takie same-ja nie widze roznicy pomiedzy nimi:))sliczne buźki:)moi tez sa jednojajowi,moze jak sie urodza to bede musiala jakies wstazeczki wiazac hehe
dziewczyny moze głupie pytanie,ale ja do nich w brzuszku mowie juz po imieniu i zastanawiam sie jak to jest jak ich wyciagaja,jak ja mam odroznic ktory to ktory,trzeba zapytac lekarza ktorego wyciagał pierwszego???skad wiedzialyscie ktore malenstwo jak nazwac,czy po prostu jak zobaczylyscie pierwsza to takie imie,a druga takie..
U mnie bylo tak ze ta po prawej byla bardziej aktywna wiec odrazu wiedzial ze bedzie Zosia.Uzgodnilismy jednak,nie wiedzac ktora pierwsza wycigna ze ta ktora wyciagna bedzie Hanie,bo jak miala byc jedna dziewczynka miala miec na imie Hania.Ale jak wyciagneli pierwsza dziwuche,pokazali nam ja spojarzala na nas takim szujowatym wzrokiem,i razem z mezem krzyknelismy Zoska!!! I dobralismy imiona idealnie.Potem okazalo sie ze wyciagneli pierwsza ta ktora byla po prawej stronie,czyli Zoska hihi

yenefer-cudne te Twoje dziewczynki i faktycznie ciezko sie dopatrzyc róznicy:)

akosua-ale słodkie pyszczki!rozumiem ,ze jak któras placze,to bierzesz na kolana,a jak obydwie płacza to jak je uspokajasz?czy czekasz az skończą?:)

a to moje aniolki

Załączniki

• P1040156 [640x480].jpg
    P1040156 [640x480].jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 134
  • P1030963 [640x480].jpg
    P1030963 [640x480].jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 120
  • P1040164 [640x480].jpg
    P1040164 [640x480].jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 103
akosua ekstra, super świetne są te twoje dziewczynki - ojjj będą kiedyś łamały męskie serducha!
Gastone śliczne niunie i już konkretne kluseczki :) Strasznie mi się podobają ich imiona, gdyby nie mój mąż ja też miałabym Zosię i Hanię. Tym bardziej dla was brawa że mieszkacie za granicą i nie wybraliście np Dżesiki czy Dżejsona, a piękne polskie imiona które równie pięknie brzmią po angielsku:)) A jak ma starsza córcia na imię?

reklama
hej:)czytajac was dochodze do wniosku,ze moge zapytac ktorego mi wyciagneli pierwszego,po ktorej stronie hehe oby w tym szoku nie zapomniec.
akosua sliczne dziewczynki,mina zrobiły nietegie;)
gastone twoje tez juz takie konkretne maluszki i jakie fajne czuprynki maja.

Do góry