reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

fotki i filmiki:):)

reklama
Kochane, załączam filmik który koleżanka podała na innym forum. Jest to film z porodu (!) oczywiście wszystko widać dokładnie. Powiem wam szczerze obejrzałam to i pomimo tego że już rodziłam to robiło mi się słabo jak to oglądałam, dlatego może nie każda z was powinna obejrzeć ale dla tych ciekawych o mocnych nerwach myślę że warto wiedzieć oto link:
Dailymotion.pl

porannakawa :) to może i mnie upewnisz czy moje maleństwo to na 100% chłopak czy jest szansa na dziewczynkę :) 1233.jpg

Vilmaq bardzo ciezko jest czytac plec ze zdjec 3D , najlepsze do oceny sa zwykle 2D ,zdjecia zrobione w ten sposób aby dziecko lezało na pleckach wówczas mozna okreslic nachylenie wyrostka . Jesli mialabym oceniac twoje zdjecie to juz bardziej chyliłabym sie ku opinii ze jest to czlopiec. Nie wiem z jakiego tygodnia jest to zdjecie , nalezy pamietac ze do pewnego etapu ciazy chlopcy jak i dziewczynki maja identyczne wyrostki ktore roznia sie tylko nachyleniem co moze sugerowac o płci .

Ostatnia edycja:
rozumiem, chyba nie mam dobrego zdjęcia 2D z tego usg ale sprawdzę w domku, a jest to zdjęcie z równo 12 tc. Jeżeli będzie jakięs odpowiednie zdjęcie 2d do je wrzucę na forum, nie ukrywam że jestem bardzo ciekawa, lekarz powiedział że raczej chłopak... mój synek się ucieszył z braciszka :) ja liczyłam na córcię :) i stąd chciałabym być już pewna :)

Wrzuc 2D zobaczymy co da sie zrobić . Trzymam kciuki za córeczkę ale synkówie tez sa fajni :-):-):-) ( mam ich 3 to cos o tym wiem :)

Ocena zdjec z USG to juz moje chyba takie zboczenie naogladalam sie juz tyle USG i naczytałam tyle publikacji ze sama chyba moge ksiazke napisac :), mysle ze mam troche wiedzy na ten temat także jesli bede w stanie komus pomóc to czemu nie :)
pozdrawiam

Lilijka pozwolilam sobie na obserwacje twojego zdjecia z USG :) wedlug teorii nub na 100 % jest to dziewczynka

WOW!!! Jesteś niesamowita! Myślałam, ze potrzeba widzieć narządy rozrodcze i kąt nachylenia ( u chłopców chyba 30%, u dziewczynek równolegle do kręgosłupa) tego wyrostka ( w tym 13 tygodniu chyba łatwo sie pomylić), żeby cos stwierdzić, a czasem cos sie ukryje pod nóżką. Jak to wywnioskowałaś, tzn na które miejsce trzeba patrzeć (na moich zdjęciach z USG?) Cudownie byłoby mieć dziewczynkę:-) Ja na tych moich usg nic nie widzę;-)Tylko to ułożenie takie wdzięczne i delikatne jak u dziewczynki:-)Wymiany matryc dokonujemy wyłącznie w serwisie. Wykonujemy naprawy pogwarancyjne wszystkich marek monitorów LCD oraz LED. Średni koszt naprawy monitora wynosi od 100 do 150 PLN. Wykonujemy usługi wyjazdowe na terenie Wrocławia i okolic (do 10 km), zapewniamy transport w przypadku naprawy w serwisie. Serwis wyjazdowy działa w godzinach od 14.00 do 20.00. Na wykonane usługi udzielamy gwarancji 3 miesięcy na naprawę telewizora oraz 6 miesięcy na wymianę matrycy LCD. Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych matrycy lub uszkodzeń dokonanych z winy użytkownika. Jak dostarczyć do nas telewizor w celu wymiany matrycy lub naprawy ? Aby dostarczyć do nas telewizor mogą Państwo zrobić to osobiście dostarczając telewizor bezpośrednio do serwisu lub do punktu przyjęć sprzętu. Mogą Państwo także skorzystać z firmy kurierskiej - telewizor powinien być zapakowany w oryginalny karton lub opakowanie zastępcze. Średni koszt przesyłki to od 50 - 60 PLN. Naprawa, serwis telewizorów LCD, LED, plazma, kineskopowe. Naprawa wszystkich marek: Samsung, Sharp, Panasonic, Sony, LG i inne. Uczciwość, wieloletnie doświadczenie i fachowość. Bezpłatny dojazd do klienta. Obszar działalności: Wrocław i do 15 km na południe od Wrocławia. 90% napraw odbywa się w ciągu 3 do 24 godzin od zgłoszenia. diagnoza awarii gratis lub 50 zł w przypadku rezygnacji z naprawy
Załączam jeszcze jedno dokładniejsze zdjęcie:-)Napisz proszę jak to Ty robisz, na co patrzysz i czym się sugerujesz?

Załączniki

• hj.jpg
    hj.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 149
Ostatnia edycja:
reklama
Akurat to nowe zdjecie zbyt wiele nie wnosi , lepiej mi sie czyta z tych wczesniejszych :) nub jest okolo centymetra od linni mierzacej crl . Bardzo bym sie zdziwila gdyby z tego wyszedl chlopczyk :tak: Zycze wszystkiego dobrego napisz pozniej czy sie sprawdziło . Natomiast co do buzi mozna polemizowac jest równiez teoria skull po ktorej mozna poznac płec dziecka niestety jesli chodzi o twoje zdjecia to an tej podstawie na 2 babka wrozyła takze trzymam sie teorri Nuba i stawiam na dziewczynke .
pozdrawiam

Do góry