reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

dziewczyny ma moze, któras fotelik recaro young sport 9-36kg? Chciałam zapytac czy sie sprawdził? Czy ta nakładka dla młodszego malca jest wygodna?

reklama
Witam,
Ja polecam fotelik Caretero model Sport (9-25 kg), mam go od niedawna i sprawdza się rewelacyjnie. Łatwo go zamontować w samochodzie. Pozycja fotelika da się regulować (kilka stopni nachylenia) więc mój maluch śpi w nim spokojnie podczas podróży. Co ważne usypia zaraz po włożeniu do fotelika. W sklepie mieli duży wybór kolorów, co tez jest istotne J. Ja wybrałam taki jak jest poniżej, inne kolory mozna zobaczyć na stronie: Caretero - foteliki samochodowe

sport04.jpg

Witam. Ja poki co za fotelikami sie tylko rozgladam, chociaz Nico wazy juz 9 kg to do "wysokich" raczej nie nalezy wiec jeszcze troszke pojezdzi w foteliku 0-13. Mamy maxi cosi cabriofix i na szczescie sa one dosc duze. Ale chcialam was zapytac o opinie na temat fotelikow Britax. Czy cos wiecie o nich ? Podobno to jest ta sama firma co Roemer tylko ze produkowane na uk i irl., bo roemer na de.hm...Zalezy mi bardzo zeby nastepny fotelik byl rowniez montowany tylem do kierunku jazdy a wlasnie tylko britax ma ta mozliwosc z fotelkow dostepnych w Irl ,gdzie obecnie mieszkam. W opisie maja podane ze tylem do 13 kg i pozniej mozna odwrocic i przodem zamontowac. Wiec mam znajoma ktorej synek ma niecale 2 latka i wazy 11 kg i kolejna ktorey ma 2.5 i wazy 14 kg czyli troszke jescze mozna by w nim pojezdzic tylem. Mysle ze to nieglupi pomysl.

Chodzi mi konkretnie o Britax First Class 0 -18 kg.

My z mężem zaopatrzyliśmy naszego 3 letniego Damianka w Ramatti FORMULA 9-18 kg z systemem ISOFIX - jest to fotelik samochodowy z pasami krzyżowymi. Powiem szczerze, że na początku jakoś nie byłam zachwycona pomysłem jego kupna, ale teraz jestem wręcz w niebo wzięta z tego powodu. Mamy go nie długi czas ale jak narazie działa bez zarzutów:) Poza tym jestem zadowolona bo pasy nie zapinają się w kroczu dzięki czemu niema zagrożenia, że te delikatne miejsce jego ciałka zostanie uszkodzone:) myślę, że jako jego atuty można zaliczyć też takie rzeczy jak dostępność w wielu kolorach oraz miłą w dotyku tapicerke:) ( i musze się Wam pochwalić, że przy zapinaniu i rozpinaniu synka jeszcze ani razu nie połamałam paznokci co wcześniej było nagminne!) a jak Wy uważacie? :) ma któraś z Was może ten fotelik ???

hej,

a ja go właśnie kupiłam - zresztą po namowie "krutkiej" i "Kajii" z innego tematu o fotelikach na tym forum. Faktycznie na poczatku jest dość trudny w obsłudze, ale po kilku dniach sie przyzwyczailiśmy i już byliśmy nawet na mazurach na weekend. Potwierdzam też, ze dziecko sie mniej w nim poci, w poprzednim po podrży do Węgorzewa Karolina mała mokre plecy, w tym nawet nie była spocona. I co najwazniejsze - jej sie podoba a przecież jak wiadomo zdanie trzylatka najważniejsze :))))

dziewczyny ma moze, któras fotelik recaro young sport 9-36kg? Chciałam zapytac czy sie sprawdził? Czy ta nakładka dla młodszego malca jest wygodna?

my mamy recaro young sport 9-36kg jak dla mnie jest swietny! co do nakladki to chyba jest wygodna bo mala nie protestuje, jezdzi zadowolona i usmiechnieta bo wreszcie przodem i wyzej nareszcie moze wszystko obserwowac :0)

reklama
Bardzo dobre są foteliki firmy Chico. Co prawda nie należą do najtańszych ale na pewnych rzeczach nie powinno się oszczędzać- a poza tym zawsze można kupić używany

Do góry