reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

Aniam dzieki, a gdzies to cudo mozna obejrzec w jakims polskim sklepie, zeby dziciaka przymierzyc?Dotknac?Bo na zdjeciu fajnie wyglada i rzeczywiscie sie sporo rozsuwa.
MamoHelenki - no niezle cudo, faktycznie:-D.Startrek siada!:szok: Ale ta kapota nad glowa to nie dla Mojej gwiazdeczki bo sie poci strasznie, wystarczy jak ma w lozku misia i jest od niego cala mokra, a co dopiero w aucie.
Paula tego Zooty'ego na pewno obejrze...Dzieki.
Ja tak sie troszcze o kregoslup corki, bo Mala byla/jest rehabilitowana i wlasnie ze wzgledu na ten kregoslup. No nic, dzieki.

reklama
Po wcześniejszym przymierzeniu córki do fotelika w sklepie, zakupiłam na allegro (bo taniej).
Zdecydowałam się na tani i dobrze wypadający w testach bezpieczeństwa (5 na 5 pkt) RAMATTI VENUS.
Póki co stoi w mieszkaniu, bo przyszedł wczoraj i nie zdąrzyłam go jeszcze zamontować w samochodzie.
Jak pojeździmy w nim, to będę mogła powiedzieć więcej.

A kto zna fotelik firmy Ramatti - najnowszy model Formula (z Isofixem).
Innowacyjne, jedyne takie na świecie zapiecie krzyzowe, ktorego klamra zapiecia schowana jest w srodku fotelika, a system krzyżowy pasów powoduje, ze siły nacisku są lepiej rozłożone.
Kto ma z Was taki fotelik? Czy warto go kupic, bo cena jest dosc atrakcyjna.

ewerysta, moja Mała też w aucie się grzeje, może nie tyle w aucie co w foteliku... I dostała w prezencie ("zieloni" mnie wygonią) skórke owczą taką specjalnie to fotelików i wózków. Wprawdzie nie ma upałów, ale zawsze po basenie miała na maksa przegrzane plecki, a dzisiaj w futerku rewelacja! W wózku też się super sprawdza:)

A co do fotelików to temat ważny, aczkolwiek już mnie głowa boli;) Sama zaczynam poszukiwania, choć mamy jeszcze sporo czasu... ale wózek 5 miesięcy wybierałam (auto chyba ze 2 godziny) to fotelik hmmm...

oj mnie tez juz glowa boli od tych fotelikow:wściekła/y:. Kurde, co tu wybrac???A chcialabym szybko jakis kupic 9-18 i jak tylko mala bedzie siedziec to ja do niego przesadze:tak:. Bardzo jej juz niewygodnie w 0-13, 9kg juz wazy....a najbardziej to wkurza mnie to rozkladanie, jeden lepiej sie rozklada, drugi nie:confused::confused::confused:...jak poznac ktory bedzie najlepszy? Moze kupie pierwszy jaki mi sie spodoba i z glowy....:baffled::baffled::baffled:

My mamy Romera-juz 2 miesiące uzytkujemy i jest super..........Oli zachwycony.Ja pojechłam do sklepu........upatrzylam kilka modeli i kazdy przymierzylam w samochodzie wsadzajac małego-bo pod ciezarem inaczej sie rozklada i takie tam.I wybralam ten ktory najbardziej nam odpowiadał i wpasował się do samochodu
Nie kazdy model pasuje w danym samochodzie-dlatego trzeba mietrzyc

reklama
Ja zakupiłam fotelik maxi cosi, bez systemu isofix. Nasze autko z tych leciwszych (10 latek), więc nie ma tych specjalnych zapięć koniecznych do zamontowania cudeńka z tym systemem:zawstydzona/y: Trzeba będzie to jakoś przeżyć:-D:-D:-D

Do góry