reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Fotelik samochodowy dla dziecka

Tobi jest właśnie 9-18 tylko dziecko musi dobrze już samo siedziec...jak we wszytkich 9-18, 9-25, 9-36..........Fajne są te fotleki...my też się na dniem zastanwialiśmy ale ybraliśmy w końcu inny....kolak moicj koleżanek ma i bardzo sobie chwali:-)

reklama
hej
moja córka skończyła rok i dopiero teraz przesadziłam ją na fotelik 9-18kg. Dotychczas jeździła tyłem do kierunku jazdy, co prawda nie jest ciężka, bo waży 10 kg, ale za to wysoka - ponad 80cm.
Nie rozumiem "pogoni" mam za większymi fotelikami...
Głównie mamy chłopców mają mylne myślenie, bo jak wyczytałam w tym wątku są chłopcy półroczni, którzy wagowo już zbliżają się do 10kg iich mamy od razu chcą kupować foteliki 9-36kg.... :szok: bo piszą, że fotelik 9-18kg będzie zaraz za mały..... A to największy błąd....
Przecież wystarczy popatrzeć na siatkę centylową, żeby się przekonać, że chłopcy do 3 lat życia rzadko przekraczają wagę 20kg !!

:tak: No właśnie :tak: przy moim tym do 18kg jest napisane że posłuży do około 4 latek. Nawet któraś mama wcześniej napisała dziecko po roku wolniej przybiera na wadze niż do 1 urodzinek :tak:

Do tobi mieszczą się moje 4 litery, a kruszynką nie jestem :-)

A tak na poważnie, rosły 3 latek moich znajomych w nim spokojnie siedzi. :tak:

. Aniam141 - jezeli masz takie rozeznanie, to czy mozesz wskazac taki fotelik, ktory sie najbardzie rozklada do spania?Mamy dylemat-obecnie mamy fotelik MaxiCosi Priori XP, i wszystko fajnie, ma 4 stopniowa regulacje (pozycje), ale ta tzw. "do snu" to jak dla mnie siedzienie niemalze w pionie...A my jezdzimy ponad 400 km do tesciow raz na 2 miesiace - teraz wozilismy ja jeszcze w gondoli przystosowanej do przewozenia, tylko Mala juz sie powoli przestaje w niej miescic...No i szczerze powiem ze nie wyobrazam sobie siedzenia w takim pionie tyle godz. Niby co 2 godz. mozna zrobic przerwe, ale raczej chcemy jechac w noc, zeby Mala spala, bo jakos te przerwy mnie nie przekonuja...Ech...Pewnie odchylenie ma wplyw na bezpieczenstwo jazdy..I badz tu czlowieku madry

ten którego link pokazałam jest chyba jednym z bardziej rozkładających się , choc jesli chodzi o bezpieczeństwo to rozłożony fotelik nie jest bezpieczny dla dziecka.

A o jaki przedział wagowy Ci chodzi? 15-36?Bo z tym może być ciężko
Te foteliki 9-25, 9-36 ładnie się rozkładają........ale jak dla mnie to nie odpowiada- bo tam tylko oparcie się rozkłada-jak w fotelach dla dorosłych więc dolna część kregosłupa i tak jest obciązona, słabe zabezpeczenie głowy pzred bocznymi uderzeniami i to jest fotelik z USA , ciekawe czy ma atesty na Polskę bo nie wspomniano nic o tym
Maxi Cosi Tobi ma 5 stopniową regulację kąta pochylenia

czy fotelik musi miec atesty na Polske ? Wystarczy że ma badania przeprowadzone w USA , bo ja jakoś nie wierze w nasze atesty niby takie nadaja ale zawsze słychac a tu trujaca zabawka a tu coś innego .. Pewnie większość atestów to koperta przekazana pod biurkiem :)..
A fotelik który pokazałam jest bardzo lubiany i popularny w USA .

Ja kupię fotelik z firmy z której mam samochód , fotele w aucie mam recaro i ta sama forma robi im foteliki, nie ma tam w ofercie fotelika 9-18 .. jest tylko 9-25 i 9-36 .. ,myślę że gdyby była potrzeba zrobić mniejszy to by zrobili . Fotelik ma wejścia do Isofix a klamry do niego mam w aucie i to się dla mnie liczy bardzo.

A tak wygląda ten który chce kupić
Jako jedyny ma coś w r0odzaju stolika i pod tym przechodzi pas

Załączniki

• 14[6][1].jpg
    14[6][1].jpg
    12 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry