reklama
nice-girl
Fanka BB :)
No też się właśnie zasanawiam jak a rejestracja wygląda. Właśnie w lutym kończy mi się macierzyński. Mąż ma się dowiedzieć jak to u niego ze składkami zdrowotnymi - jak będzie mógł małego i mnie dopisać do swojej książeczki to nie będę się rejestrować,a jak nie to się zarejestruję żeby mi płacili ubespieczenie zdrowotne
No,ale byłaś zatrudniona,to chyba powinno sie liczyć.Zresztą,to i tak oni sami w UP wyliczają,jak się rejestrujesz i dostajesz decyzję,czy ci się nalezy,czy nie.
Chyba ksero dyplomu,ksero dowodu os.,ksero świadectw pracy.Oryginały do wglądu.To oczywiście odp. na pytanie "jakie papierki potrzebne".
Chyba ksero dyplomu,ksero dowodu os.,ksero świadectw pracy.Oryginały do wglądu.To oczywiście odp. na pytanie "jakie papierki potrzebne".
Ostatnia edycja:
nice-girl
a zasiłku myślisz, że nie dostaniemy?
No niestety nie mam całego roku przepracowanego, wcześniej miałam w ogóle umowę zlecenie. Ale nawet z tym to chyba by mi do roku trochę zabrakło. A na rodzinne zasiłki to za bogata jestem.
A jeśli chodzi o papierki to zadzwoń do nich i Ci podyktują co potrzebne :-)
Ale mąż się dowiedział i może mnie i Przemka dopisać do swojej książeczki ubezpieczeniowej więc super - tym bardziej że mu pracodawca to płaci i nie idzie ta składka z jego kieszeni :-) Więc ja sobie dam spokój z UP na razie.
reklama
Madlein
Dziewczyny nie siejcie tu paniki. Przepracowany minimum rok to posiadanie umowy o pracę na pełen etat przez 365dni. Nikt nie patrzy czy było się w tym czasie na zwolnieniu itp.
nice pamiętaj, że UP to nie tylko ubezpieczenie, to także lata pracy do emerytury. Nigdy w życiu nie rezygnowałabym z tego na własne życzenie, później zabraknie Ci tych kilku miesięcy i będziesz sobie w brodę pluła.
nice pamiętaj, że UP to nie tylko ubezpieczenie, to także lata pracy do emerytury. Nigdy w życiu nie rezygnowałabym z tego na własne życzenie, później zabraknie Ci tych kilku miesięcy i będziesz sobie w brodę pluła.