reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności i sprawy urzędowe

dziewczyny,moze wiecie w ciagu jakiego czasu trzeba zarejestrowac dziecko w urzedzie po jego urodzeniu?kiedys bylo tydzien ale chyba cos sie wydluzylo?
z tego co wiem, to w szpitalu w którym rodzisz dostajesz karteczką z konkretną datą i godziną wyznaczoną na rejestrację.... tak jest przynajmniej u mnie........

reklama
Ja też dostałam w szpitalu katrkę z terminem zgłoszenia się do USC.
Ale była też adnotacja, że termin można przesunąć po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym.
Ja tak zrobiłam i o cały tydzień kolejny sobie przesunęłam termin.
nie wiem niestety ile max można czekać z rejestracją :-(

Więc u Nas wyglądało to tak, że musiałam do Urzędu Gminy zanieść:

1) wniosek o przyznanie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka (akurat był do wydrukowania na stronie Urzędu Gminy);
2) zaświadczenie od lekarza
3) ksero mojego i Mężusia dowodu osobistego;
4) akt urodzenia Bartusia.

I to tyle:-D:-D:-D A dziś dostałam pismo z Urzędu Gminy, że becikowe już na koncie:-):-):-)

P.S. Jakby któraś chciała to mam wniosek i zaświadczenie do lekarza, więc mogę przesłać na maila:-):-):-)

na 2 lata jest amnestia :tak: od 1 kwietnia wchodzi ta ustawa w zycie :-D
a dlaczego bo za duzo kobiet nie bylo u gina do 10 tc ! :-)

w wiadomosciach tego nie bylo tylko w wyborczej :-D ale dobrze ze to wycofali ... bo u nas do gina na wizyte czeka sie 1,5 miesiaca ;/

reklama
Do góry