z tego co wiem, to w szpitalu w którym rodzisz dostajesz karteczką z konkretną datą i godziną wyznaczoną na rejestrację.... tak jest przynajmniej u mnie........dziewczyny,moze wiecie w ciagu jakiego czasu trzeba zarejestrowac dziecko w urzedzie po jego urodzeniu?kiedys bylo tydzien ale chyba cos sie wydluzylo?
reklama
Ja też dostałam w szpitalu katrkę z terminem zgłoszenia się do USC.
Ale była też adnotacja, że termin można przesunąć po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym.
Ja tak zrobiłam i o cały tydzień kolejny sobie przesunęłam termin.
nie wiem niestety ile max można czekać z rejestracją :-(
Ale była też adnotacja, że termin można przesunąć po wcześniejszym zgłoszeniu telefonicznym.
Ja tak zrobiłam i o cały tydzień kolejny sobie przesunęłam termin.
nie wiem niestety ile max można czekać z rejestracją :-(
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Więc u Nas wyglądało to tak, że musiałam do Urzędu Gminy zanieść:
1) wniosek o przyznanie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka (akurat był do wydrukowania na stronie Urzędu Gminy);
2) zaświadczenie od lekarza
3) ksero mojego i Mężusia dowodu osobistego;
4) akt urodzenia Bartusia.
I to tyle A dziś dostałam pismo z Urzędu Gminy, że becikowe już na koncie:-):-):-)
P.S. Jakby któraś chciała to mam wniosek i zaświadczenie do lekarza, więc mogę przesłać na maila:-):-):-)
1) wniosek o przyznanie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka (akurat był do wydrukowania na stronie Urzędu Gminy);
2) zaświadczenie od lekarza
3) ksero mojego i Mężusia dowodu osobistego;
4) akt urodzenia Bartusia.
I to tyle A dziś dostałam pismo z Urzędu Gminy, że becikowe już na koncie:-):-):-)
P.S. Jakby któraś chciała to mam wniosek i zaświadczenie do lekarza, więc mogę przesłać na maila:-):-):-)
Serduszko1
Fanka BB :)
Ustawa została wycofana zaświadczeń od lekarza już nie trzeba.
Nie słyszałam nic o tym szczerze pisząc.... Czemu została wycofana???
Serduszko1
Fanka BB :)
na 2 lata jest amnestia od 1 kwietnia wchodzi ta ustawa w zycie
a dlaczego bo za duzo kobiet nie bylo u gina do 10 tc ! :-)
No to ja musiałam długo wiadomości nie ogladac ze taka zacofana jestem....
reklama
Bo jest glupiaNie słyszałam nic o tym szczerze pisząc.... Czemu została wycofana???
Nie znam szczegółów bo wtedy bylam w szpitalu, ale bylam w gopsie i dziewczyny powiedzialy, ze juz nie trzeba