reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

Ostatnio przeglądając u mamy jakąś kolorową gazetkę trafiłam na wzmiankę o specjalnych farbach do włosów dla alergików i kobiet w ciąży. Ich skład oparty jest głównie na zwiazkach pochodzenia roślinnego. Nazywają się biokap i są dostępne w aptekach. Ja sama w ciąży włosów nie farbowałam, ale ja w ogóle nie farbuję.

reklama
Wlasnie wczoraj pani fryzjerka polecila mi te farby CHI firmy Farouk :) przyjemnie sie czulam i zapach mi nie przeszkadzal:tak:

Powyższy temat był już z pewnością na forum poruszany, ale na użytek swój oraz pewnie wielu innych osób rozpocznę go jeszcze raz:-) Co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży? Farbować czy nie? Poczekać aż będzie bardziej zaawansowana? Osobiście powiem, że trochę przeraża mnie fakt nie farbowania włosów tym bardziej, że zbliżają się święta potem sylwester, w lutym idziemy z mężem na wesele... a z drugiej strony jeżeli to miałoby w jakikolwiek sposób wpłynąć na dzidziusia to jestem w stanie z tego zrezygnować. Tylko, że potem karmienie piersią i zrobią się z tego 2 lata, a dobre samopoczucie też jest ważne. Co o tym myślicie?

reklama
Hej - masz rację takich wątków jest kilka :-p

Ja w obu ciążach farbowałam farbami z małą ilością amoniaku i bez perhydrolu (rozjaśnianie). Jak w salonie powiesz że jesteś w ciąży to ci dadzą odpowiednią farbę. Ogólnie farba i jej składniki nie przenikają do płodu ale właśnie opary amoniaku. Głównie chodzi o fakt że często farba - jej zapach może powodować nudności co trudno czasami wytrzymać przez te 30-50 min i o fakt że czasami włosy w ciąży są słabsze niż normalnie, mogą nie złapać koloru lub możesz je spalić. Jak chcesz sama się farbować to idź do hurtowni artykułów fryzjerskich i tam poproś żeby ci pokazały farby z najmniejszą ilością amoniaku albo bez amoniaku bo i takie są :tak:

Do góry