reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Farbowanie włosów w ciąży...

doveinred Ale ja juz wczesniej pisalam ze chodzi mi o kobiety ktore nie moga opanowac jedzenia i obzeraja sie i potem maja problem i placza wiec sa same sobie winne tak ....a skoro ty nie jadlas duzo to ciebie moj post nie dotyczyl !!!!!!!!!!

reklama
ja w ciazy farbowalam wlosy 2 razy i powiem ze kolor baardzo odbiegal od oczekiwanego wiec moze cos w tym jest?ale na plod nic a nic nie wplynelo to farbowanie mam zdrowego szkraba wiec ok...

Agula nie wiem jakie byly twoje posty poprzednie . Czytalam tylko tego gdzie napisalas ...kurcze szok ja rozumiem apetyt w ciąży ale do 12 kg jest ok a potem to juz wina kobiety i jedzonka za 4 :):):) Z tego wychodzi ze apetyt w ciazy jest spoko ale do 12 kilo a powyzej to wina juz kobiet ( nie masz wyszczegolnione akurat w tym poscie ze chodzi tylko a tylko o obrzartuchy bo napisalas : wina kobiety i jedzenia z a 4... ( ale pewnie chodzilo Ci o : wina kobiet ktore jedza za 4. - wtedy sie zgadza bo mowisz akurat tylko o tych co sie obrzeraja ;-)).
B
o jezeli chodzi o mega obrzeranie to sie zgadzam ze powinno sie troszke ograniczyc spozywanie produktow bezwartosciowych ktore powoduja tycie a nie wnosza do organizmu nic pozytecznego.

Ostatnia edycja:
doveinred No właśnie o to mi chodziło :):):) bozzz czasem czlowiek cos pisze a ludzie interpretuja inaczej hehehhe .....poprostu mam znajomą która w ciąży jadłą i jadła i jadła i jadła .............. i potem płakała i płakała i .......................bo do porodu ważyła blisko 95 kg ..... ale to z jej winy bo ni umialła opanować jedzenia gdzie to naprawde nie jest zdrowe dla niej i dzidzi takie obżarstwo ....

Ja również farbowałam 2 razy włosy w ciąży i dzidzia jest cała i zdrowa i ma czarniutkie włoski :-)
Jedyne co ,to farba mi się spłukwała i w ogóle na włosach nie trzymała ...

Ja w ciązy farbowałam włosy chyba 5 razy, na dodatek na rudo i moja teściowa mówiła że dziecko urodzi się rude :p Mała urodziła się zdrowiutka i miała piękne czarne włoski :)

Ja również farbowałam 2 razy włosy w ciąży i dzidzia jest cała i zdrowa i ma czarniutkie włoski :-)
Jedyne co ,to farba mi się spłukwała i w ogóle na włosach nie trzymała ...

u mnie podobnie: zafarbowałam i po kilku myciach już nie miałam koloru. na małą nie miało to żadnego wpływu ;-)

to fakt, ze farba sie w ciazy na wlosach nie trzyma niestety, ale ja równiez farbowałam i synek jest cały i zdrowy:)

reklama
Ile to ja się nasłucham od swojej mamy, zeby nie farbować wlosów w ciązy! - I tak robię swoje;) Pierwszy raz farbowałam w 4 mc. Teraz jestem w 35 tc i zastanawiam się, czy znów nie zafarbowac poki jeszcze mam na to czas;) Ja farbuję sama w domu, myslę, że te farby ze sklepow nie sa tak silne jak te z salonów więc tymbardziej nie powinny wyrządzić szkody. Zreszta nie ma co popadać w przesadę i przez 9 miesięcy czuć sie zaniedbana i nie móc patrzeć na siebie w lustro;)

Do góry