współczuję, że Aleks nie chce spać i tak często się budzi....:-( ja już nie pamiętam co to znaczy wstawać w nocy do dziecka i oby tak zostało!!! jestem strasznym śpiochem, mąż też, w nocy muszę się wyspać, nie mogłabym funkcjonować inaczej. ale mała chyba ma po nas to zamiłowanie do leniuchowania, bo śpi od 21 do około 7:30-8:00. o ósmej mleczko , o 11 mleczko, o 14 obiadek, o 17 mleczko, i o 20 miseczka pysznej kaszki ;-) w między czasie pije po troszkę herbatki, albo ostatnio Kubusia polubiła bardzo. obiadki sama jej gotuję,słoiczki dostaje w wyjątkowych sytuacjach, jak np. u rodziny czy znajomych jesteśmy. dziś dostanie gotowany filet z ryby,podusze go widelcem, zrobię jej sos z marchewki i jabłka, już widzę jak wcina rosołek już je też taki jak my, lekko przyprawiony, marchewkę ugotowaną , mięska z kurczaka tez, pietruszkę , makaron, ale miksuję jej jeszcze, bo ząbki się nie pojawiły. lubi tez twarożek chudy rozduszony z widelcem i z bananem...ale wcina he he
dziewczyny , te co karmią butelkami- czy wasze dzieciaczki wypijają tyle mleczka ile jest podane na opakowaniu?? bo Ola pije Bebiko 2, i tam z tyłu jest, że w 7 miesiącu 3 porcje na dobę (i tyle je) , ale 210 ml wody i 7 miareczek, a Ola wypija 150 ml wody i 5 miareczek....
odkryłam super pieluchy! pampers, ale nie ta seria active baby, ale sleep & play! kosztują 30 zł , a nie 50 zł, i nie mają tego okropnego wkładu zielonego w środku, on tak Olę uczulił, że szok. są cieńsze, ale tak samo chłonne! super po prostu!!!
Hej kochana!!!
My używamy pampersa activ baby ale małego nie uczula ten pasek w środku, pupkę ma ładną, aczkolwiek jak był młodszy to też używałam sleep&play i byłam zadowolona, zresztą mały chyba też
My z mężem też jesteśmy śpiochy niesamowite, a mały niestety na odwrót... nawet już próbowałam zagęszczać mleko na noc, albo dawać mu kaszkę i nic z tego i tak cyc musi być... może to minie aczkolwiek wątpię
Ja od przed wczoraj wprowadziłam za zgodą pediatry mleczko modyfikowane, wybraliśmy Enfamil Premium 2, mały pije ładnie z niekapka, ale wczoraj wypił 80 ml i dziś tylko 60 ml, mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Jakie kupy powinny być po mleczku modyfikowanym??
Kicia Ty to kucharka pełną parą widzę!! Ja bym chciała gotować, ale jakoś mi nie wychodzi, chyba za mało serca w to wkładam! Fajnie że gotujesz małej sama, na pewno smaczniej niż ze słoika. Ja kupuję Hippa słoiczki i małemu smakują Kurdę chyba też zacznę mu gotować...