reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko-mama, eko-dziecko

Ida a Ty wkladasz 2 czy 1 ,bo ja kupowalam też z kieszonką i wkłada się 2 i obojetnie w jaką stronę.My już zeszłe lato lataliśmy w tych pieluchach,w dzień,na ogrodzie,jak bylo gorąco właśnie żeby dupcie przewiajo trochę.

reklama
:tak:tak,cos takiego,w sensie funkcji.Może ten papier nawilżany milszy w dotyku???:confused2:Bo z drugiej strony spierac rozmazaną kupe z takiej pieluszki (ja mam polarek wewnątrz) to chyba srednia przyjemność....no,ale nie próbowałam sama,tylko takie opinie czytałam.
Ale...ja uzywalam w tym celu zwykłych chusteczek do pupy Babydream różowych wysuszonych.Ich faktura wydawała mi się idealna do tego celu.Wada taka,że ,niestety,do kibelka nie wyrzucisz- musiałam pakowac w osobne woreczki i do smieci :baffled::eek:.No,ale sprawdzały sie super:tak:- milutkie w dotyku i jak nasikała,to nie były az tak mokre.

Ostatnia edycja:
dobrze prawisz (jak zawsze;-)), bo ja juz raz miałam okazję i to żadna przyjemność:rofl2::-p:-Da właśnie to jakoś mnie odciąga od wprowadzenia w życie pomysłu używania tylko i wyłącznie wielorazówek:rofl2:chyba spróbuję to co mam i sprawdzę reakcję Misiaka:tak:

a co do chłonności po kilku praniach - nie przyszło mi to do głowy:eek:mam nowe, więc może i w tym rzecz:tak:

zresztą tak mi się jeszcze teraz przypomniało że na którejś aukcji z allegro pewnie, czytałam że dla zwiększenia chłonności można jeden wkład w kieszonkę a drugi na pieluszkę:baffled:

Ale jak dasz ten drugi na pieluszkę,to nie będzie miała mokro???Chyba zwyczajnie lepiej częsciej zmieniac.
Ja ostatnio Amelke puszczałam po domu w samej tetrze i rajstopach,coby pupa się wietrzyła.Bałam się,że do kapci sobie nasika.Ale było ok:tak:.Jak często sprawdzałam i po jednym siku zmieniałam,nie przesikała.Wielorazówki powinny byc bardziej chłonne,ale i tak nie tyle,co pampki na pewno.Zreszta póki co jak uzywasz okazjonalnie,zwyczajnie cześciej zaglądaj.

Ja też kupiłam dwie takie pieluszki, ale jeszcze ich nie używałam. Kupiłam je bardziej z myślą o odzwyczajaniu Hanki od pieluch. Chcę jej wtedy wkładać w to tetrę, by miała mokro i motywację, by jednak korzystać z nocnika, a przy okazji uda mi się uchronić ciuszki przed zmoczeniem, przynajmniej takową mam nadzieję:) No ale jeszcze za wcześnie na próby. Zobaczymy, czy mój piękny plan zadziała.

zresztą tak mi się jeszcze teraz przypomniało że na mi to do głowy:eek:mam nowe, więc może i w tym rzecz:tak:
którejś aukcji z allegro pewnie, czytałam że dla zwiększenia chłonności można jeden wkład w kieszonkę a drugi na pieluszkę:baffled:

Ja mam pół na pół ;-) I używane i nowe. W weekend idę na poszukiwanie wiadra :-D może w przyszłym tyg zacznę pieluchowanie:-D

A co do wizyt na głównym to chyba nawet 2 razy próbowałam,ale nie wyrabiałam z nadmiarem postów i ginęłam w tłumie ;-) :-D

E:

Brrr ucięło mi pół posta:crazy:

a za tak długie karmienie to już w ogóle :szok: ja przy drugim to nie wiem czy w ogóle będę.

A dlaczego? Miałaś jakieś problemy?

HappyBeti te papierki Imse Vimse można prać jak tylko zmoczą się siuśkami a ręcznik zasiuśkany muszę wyrzucić ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
z eko to ja segreguje smieci
probowalam orzechy piorace ale niestety bardzo szybko mi przeszlo,
a mam pytanie do mam od pieszek wielorazowych: czy one nie sa takie ceratowe? jak potem to pierzecie?

Do góry