reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko-mama, eko-dziecko

margerrita- właśnie chodzi o to,że nie ceratowe:tak:.Moje "kieszonki" wygladaja tak- na zewnątrz tkanina "PUL"- co to przepuszcza powietrze,a wilgoć nie.Wewnątrz jest cienki polarek.Z tyłu wewnątrz w tym polarku jest taka jakby szczelina,przez którą wsuwa się do środka wklad chłonny- to może być taki gotowy lub cokolwiek w stylu tetry,flanelki,trykotu bawełn.- byleby chłonęło siki.Oczywiście zapięcie z przodu,jak w pampkach i gumeczki po bokach i z tyłu.Pierze się normalnie,w pralce."Kieszonki" mają tę zaletę,że szybciej schna od "formowanek"- bo wyciągasz ten wkład ze środka i pierzesz i suszysz osobno.Formowanki fajne,ale trzeba ich mieć spory zapas,bo wolno schną.Żeby nie pobrudzić pieluszki wewnątrz kupą,używa się tych "papierków" do środka.No i to tyle.
Ragna- jak teraz Amelce samą tetrę zakładałam,to nawet jak się zsikała,nie robiło to na niej większego wrażenia:dry:.Musiałam co chwilkę sprawdzać,czy ma sucho,żeby nie zmarzła.Ale może i do tego dorośnie :-p

reklama
Margerrita dzięki Bogu,że nie są ceratowe,bo nigdy bym Majki w coś takiego nie wsadziła:no: tu są opisane różne rodzaje pieluch. Rodzaje pieluszek

HappyBeti pewnie miałam ciekawsze rzeczy do roboty niż zmiana zasikanej pieluchy ;-)

Jedynej rzeczy jakiej bym nie spróbowała z wielorazówek to podpaski, no ale nigdy nie mów nigdy. Może się jeszcze przekonam :-D

Za to dziś zamierzam stworzyć swój pierwszy wyrób kosmetyczny ;-) nie licząc jakiś tam jednorazowych maseczek z kawy ;-) Zaczynam od toniku.

Najważniejsze,że maluszek zdrowy :-)

Przeszukałam pół miasta w poszukiwaniu wiaderka i doopa. XXI wiek a takiego artykułu brak":-D W biedronce są,ale oczywiście bez przykrycia. Za 10zł są 4 szt ściereczek z mikrofibry. Niestety moja biedka już ogołocona z tego artykułu :-D

reklama
Do góry