reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko-mama, eko-dziecko

lolkak- witamy :-):tak:.Ja gdzieś wyczytałam,że za te papierki na kupki może służyć ten papier toaletowy nawilżany dla dzieci- wysuszyc i już,a rozpuszcza się w kibelku- można kupić w Rossmanie.
U nas Ida chyba eksperymentuje z wielorazówkami,ja tez myśle głęboko nad tym;-):tak:.
A karmienia ta długo gratuluję,wow!:-)

reklama
Witaj Lolak.
Gratuluję wytrwałości w karmieniu piersią.
Co do pieluch wielorazowych to średnio się w temacie orientuję ale chyba zacznę głębiej.
Macie jakieś szczególne typy tych wielorazówek, sprawdzone przez innych???

hehe, ja kupiłam na razie 5 sztuk kieszonek i używam raczej tylko wieczorami, 2h przed kapielą iitp żeby pampersiaka nie marnować to po pierwsze, a po drugie dać dupci trochę więcej powietrza. ale też zamierzam przejść stopniowo tylko na nie (na pewno nie na spacery bo aż tak mnie nie przekonują ale w domu tak) bo wydaje mi się że potem łatwiej nocnikować będzie. ale jak na razie nocnik i nakładka na sedes to dwa główne postrachy - dobrze że nie mam ciśnienia na odpieluchowanie już teraz bo nie chcę dziecka stresować;-)czekam na cieplutkie dni i wtedy uświadamianie zacznę

a a propos tych kieszonek jeszcze - zdarza się że po pół h mi przeciekają - robię coś nie tak czy to normalne???:baffled:

Ida a jakie masz te kieszonki??? (pytanie z ciekawości).
Nie odpowiem na Twoje pytanie, bo na razie w tym temacie zielona jestem.

happy flute czy jakoś tak:rofl2:wyglądają słodko bo są w zwierzęce motywy, mamy zebrę, tygrysa, lamparta, dalmatyńczyka i ... jeszcze cuś:rofl2:
no mi z tym przeciekaniem chodzi o to czy te wkładki to konkretną stroną w stronę dupci trzeba wkładać czy wsio ryba bo info nigdzie znaleźć niemogę:crazy:bo jak wsio ryba to chyba taka ich uroda że większej ilości płynu nie wytrzymują:eek:

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :-) Co do karmienia to nie raz miałam kryzysy jak nie laktacyjne to silnej woli ale wytrwałam i bardzo się cieszę:tak: Tak naprawdę to teraz karmienie sprawia mi przyjemność,ale nie zawsze było tak różowo:-D

Ida koleżanka ma Hf i nie ma takiego problem. Moje są na B,ale nazwy nie pamiętam:-D jakMajka wstanie to zajrzę do szafy i podam nazwę. A nowe są? Bo podobno chłonności nabierają po kilku praniach. Jeśli nie to może się zatłuściły? W czym je pierzesz? Co do tego jak wkładać wkład to nie pomogę,ale wydaje mi się,że nie ma różnicy:tak: Może połóż dodatkowy wkład?

HappyBeti o to (kolejny raz) ja nie wiedziałam,że coś takiego Ross ma w swojej ofercie. Niestety w moim"wielkim" mieście go nie ma,więc nie polecę stestować. Do Wawy teraz się nie wybiorę,bo Majka chora. Nie orientujesz się jaki jest koszt tego?

Kania ja też mam kieszonki, jakbym miała więcej $$ to zainwestowała bym też w jakąś AIO,pomimo tego,że dłużej schną.

lolkak-to zwykły nawilżany papier toaletowy,nothing special,kilka złotych opakowanie kosztuje.Może poproś kogoś,by Ci kupił?Ja jutro do Rossmana się wybieram po "chemię",to sprawdzę dokładnie co i jak:tak:.
Idek- spróbuj wkałdać zwykłe złoone pieluszki tetrowe.Zobaczysz wtedy,czy to wina Twoich wkładów,czy jak.Zresztą "kieszonki" właśnie dlatego sa polecane,bo można do środka włożyć dosłownie wszystko,co chłonne- kawałek flanelki,stary T-shirt.Tak czytałam i logiczne mi sie to wydaje:tak:.Ja osobiście używałam tetry właśnie,jak kiedyś ich używałam,ale tez troche przy nogawkach czasem przeciekały....ale może jednak trzeba je częściej zmieniać:-p.Próbuj,no i dziel się uwagami,bo coś czuję,że jak tylko cieplej się zrobi i większośc z nas na przygode z nocnikiem się zdecyduje,to i wielorazówki pójdą w ruch:tak:.

reklama
Po to właśnie się ich używa,żeby pieluszki nie pobrudzic kupą,tylko wyrzucic do kibelka razem z kupą:tak:wszystko dokładnie oblukam,to dam Ci znać,ile to kosztuje i ile jest kawałków w opakowaniu.ale musi się opłacac,skoro dziewczyny,które z wielorazówek korzystają,kupują je zamiast tych specjalnych papierków.
A w ogóle to może byś też i na główny do nas przyszła?:-):tak:Im więcej,tym weselej,cały czas nowe mamusie do nas dołączają ,wszystkie witamy z otwartymi ramionami.

Do góry