reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziwny wynik Beta hcg

reklama
To raczej bez sensu. Już lepiej idź na USG
No właśnie idę 25.11. a betę chciałam zrobić tylko dlatego, że już po prostu nie mogę się doczekać oficjalnej informacji czy jestem w ciąży czy nie. Wiem, że testy, które zrobiłam powinny być już dobrym dowodem, ale już niestety raz miałam ciążę chemiczną i boję się, czy tym razem wszystko będzie dobrze.

Jesli trolling to chyba tych babek w labie. Co za idiotki.
Niepopularna opinia: nie musisz robic bety, test ciazowy jest pozytywny. False positive sa ekstremalnie rzadko. Mozesz spokojnie doczekac do swojego usg. Wiem, ze polki maja na punkcie bety obsesje, ale wiekszosc zachodnich krajow tego nie praktykuje, bo to nie jest konieczne.

Jesli trolling to chyba tych babek w labie. Co za idiotki.
Niepopularna opinia: nie musisz robic bety, test ciazowy jest pozytywny. False positive sa ekstremalnie rzadko. Mozesz spokojnie doczekac do swojego usg. Wiem, ze polki maja na punkcie bety obsesje, ale wiekszosc zachodnich krajow tego nie praktykuje, bo to nie jest konieczne.
No przyznam Ci się szczerze, że zrobiłam tych testów sporo i wszystkie były pozytywne… Ale po prostu mam przykre doświadczenia i dlatego chciałam się upewnić czy wszystko ok i zrobić betę 🙁 teraz się zastanawiam czy w ogóle jest sens. Może faktycznie lepiej poczekam na USG

No przyznam Ci się szczerze, że zrobiłam tych testów sporo i wszystkie były pozytywne… Ale po prostu mam przykre doświadczenia i dlatego chciałam się upewnić czy wszystko ok i zrobić betę 🙁 teraz się zastanawiam czy w ogóle jest sens. Może faktycznie lepiej poczekam na USG
nawet prawidłowy przyrost bety nie świadczy o tym, że ciąża rozwija się prawidłowo. I w drugą stronę. Nieprawidłowy przyrost nie jest jednoznaczny z problemem (choć najczęściej go zwiastuje). Na obecnym etapie. Skoro 8.11 wychodziły Ci testy to beta będzie już ponad 1000 a powyżej 1000 nie bada się przyrostów.

nawet prawidłowy przyrost bety nie świadczy o tym, że ciąża rozwija się prawidłowo. I w drugą stronę. Nieprawidłowy przyrost nie jest jednoznaczny z problemem (choć najczęściej go zwiastuje). Na obecnym etapie. Skoro 8.11 wychodziły Ci testy to beta będzie już ponad 1000 a powyżej 1000 nie bada się przyrostów.
Czyli lepiej dać sobie spokój z badaniem bety i już lepiej poczekać na USG?

Czyli lepiej dać sobie spokój z badaniem bety i już lepiej poczekać na USG?
Zdecydowanie tak. Powyżej kilku tysięcy beta i tak już się nie podwaja i będziesz bez sensu się stresować, że coś jest nie tak nawet, jak będzie w porządku.
Krechy są ewidentne, ciąża jest.
Beta na pewno jest pozytywna. Na serio nie ma sensu jej robić. Babki w laboratorium widocznie się nie znały...
Poczekaj spokojnie do USG. To tylko 10 dni. 25.11 wszystko będzie pięknie widać.

reklama
Zdecydowanie tak. Powyżej kilku tysięcy beta i tak już się nie podwaja i będziesz bez sensu się stresować, że coś jest nie tak nawet, jak będzie w porządku.
Krechy są ewidentne, ciąża jest.
Beta na pewno jest pozytywna. Na serio nie ma sensu jej robić. Babki w laboratorium widocznie się nie znały...
Poczekaj spokojnie do USG. To tylko 10 dni. 25.11 wszystko będzie pięknie widać.
Dziękuję bardzo w takim razie za radę 😊 Nie ukrywam, że bardzo tego potrzebowałam teraz

Do góry