reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Biedna... :-(
Długo będzie musiała to nosić?

Niestety nie wiem? Bo lekarz okazał się strasznie nierozmowny i szybko zajął się inną sprawą. Ale rozmawiałam z człowiekiem, który wydawał mi te majtki to powiedział, że za 6 tygodni się okaże:-( Też był trochę zdziwiony, że tak późno bo teraz to dzieci potrzebują ruchu a nie leżenia na pleckach:-:)no:

Też był trochę zdziwiony, że tak późno bo teraz to dzieci potrzebują ruchu a nie leżenia na pleckach:-:)no:

No właśnie...teraz dzieci mają etap takiego silnego rozwoju ruchowego, a ona biedna jest przyblokowana :sorry: Mam nadzieję, że szybko będziecie mogli jej to ściągnąć.

Zmieniając temat na stópki - u nas zaczynają być dostrzegane. Najczęściej podczas przewijania - podnosi nogi do góry i przewraca się na bok i wtedy je widzi i zaczyna je dotykać i obserwować. Ale do buzi jeszcze nie pcha :no::laugh2: Aż tak wygimnastykowana nie jest ... jeszcze :-p:laugh2:

moja córka z pozycji pół leżącej czyli takiej lekko pod kątem podnosi się i potrafi sama usiąść ale jeszcze chwieje się :-)
Piotrek też się dźwiga z takiej pozycji i próbuje usiąść, ale trzeba go trzymać, bo leci na boki albo do przodu :-D

Zmieniając temat na stópki - u nas zaczynają być dostrzegane. Najczęściej podczas przewijania - podnosi nogi do góry i przewraca się na bok i wtedy je widzi i zaczyna je dotykać i obserwować. Ale do buzi jeszcze nie pcha :no::laugh2: Aż tak wygimnastykowana nie jest ... jeszcze :-p:laugh2:
Piotrek przy przebieraniu też podnosi nogi i przewraca się na bok, strasznie ciężko go przebrać :-D Nie zauważyłam, czy łapie za kolanka, czy za stópki :confused::-D Muszę sprawdzić :-)

Wiktoria nauczyła się szczypać, idzie jej to bardzo dobrze. Tylko skąd ona ma tyle siły? I dlaczego to musi tak boleć?... mnie oczywiście.

reklama
moja córcia siedzi:-) ale trzeba ją trzmać:-) bo wygląda jak pijaczek leci na boki:-D

moja dokladnie tak samo :tak::-D

Malaga zgodze sie z Toba ,ze kregoslupek moze byc za slaby ,ale ja ostatnio czytalam ,ze niektore dzieci juz siadaja jak maja ledwie 4msc :tak:a wogole to jak dzidzka juz tego chce i sama probuje to chyba juz jest powolutku na to gotowa ;-) moja Malenka to juz nawet niechce lezec na pol lezaco :happy2: tylko sie podpiera lokietkami do siadania :tak::happy2:

Do góry