reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Biedna... :-(
Długo będzie musiała to nosić?

Niestety nie wiem? Bo lekarz okazał się strasznie nierozmowny i szybko zajął się inną sprawą. Ale rozmawiałam z człowiekiem, który wydawał mi te majtki to powiedział, że za 6 tygodni się okaże:-( Też był trochę zdziwiony, że tak późno bo teraz to dzieci potrzebują ruchu a nie leżenia na pleckach:-:)no:

Też był trochę zdziwiony, że tak późno bo teraz to dzieci potrzebują ruchu a nie leżenia na pleckach:-:)no:

No właśnie...teraz dzieci mają etap takiego silnego rozwoju ruchowego, a ona biedna jest przyblokowana :sorry: Mam nadzieję, że szybko będziecie mogli jej to ściągnąć.

Zmieniając temat na stópki - u nas zaczynają być dostrzegane. Najczęściej podczas przewijania - podnosi nogi do góry i przewraca się na bok i wtedy je widzi i zaczyna je dotykać i obserwować. Ale do buzi jeszcze nie pcha :no::laugh2: Aż tak wygimnastykowana nie jest ... jeszcze :-p:laugh2:

moja córka z pozycji pół leżącej czyli takiej lekko pod kątem podnosi się i potrafi sama usiąść ale jeszcze chwieje się :-)
Piotrek też się dźwiga z takiej pozycji i próbuje usiąść, ale trzeba go trzymać, bo leci na boki albo do przodu :-D

Zmieniając temat na stópki - u nas zaczynają być dostrzegane. Najczęściej podczas przewijania - podnosi nogi do góry i przewraca się na bok i wtedy je widzi i zaczyna je dotykać i obserwować. Ale do buzi jeszcze nie pcha :no::laugh2: Aż tak wygimnastykowana nie jest ... jeszcze :-p:laugh2:
Piotrek przy przebieraniu też podnosi nogi i przewraca się na bok, strasznie ciężko go przebrać :-D Nie zauważyłam, czy łapie za kolanka, czy za stópki :confused::-D Muszę sprawdzić :-)

Wiktoria nauczyła się szczypać, idzie jej to bardzo dobrze. Tylko skąd ona ma tyle siły? I dlaczego to musi tak boleć?... mnie oczywiście.

reklama
moja córcia siedzi:-) ale trzeba ją trzmać:-) bo wygląda jak pijaczek leci na boki:-D

moja dokladnie tak samo :tak::-D

Malaga zgodze sie z Toba ,ze kregoslupek moze byc za slaby ,ale ja ostatnio czytalam ,ze niektore dzieci juz siadaja jak maja ledwie 4msc :tak:a wogole to jak dzidzka juz tego chce i sama probuje to chyba juz jest powolutku na to gotowa ;-) moja Malenka to juz nawet niechce lezec na pol lezaco :happy2: tylko sie podpiera lokietkami do siadania :tak::happy2:

Do góry