reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Wiktoria tez zakłada wszystko na siebie, najbardziej lubi kabel od kompa bo jest długi, sluchawki od telefonu i szmatke do naczyń. Rewelacja.
Za gacie się jeszcze nie bierze. :)

reklama
moja nauczyła się pokazywać jak jest duża i gdzie jest aniołek:tak: opowiedziałam córci że aniołek zabrał jej smocza dla innego dzidziusia który własnie się urodził:tak: nad łóżeczkiem ma takiego aniołka ręcznie malowanego i jak się spytamy gdzie jest aniołek to idzie do pokoju i pokazuje:-D

moja nauczyła się pokazywać jak jest duża i gdzie jest aniołek:tak: opowiedziałam córci że aniołek zabrał jej smocza dla innego dzidziusia który własnie się urodził:tak: nad łóżeczkiem ma takiego aniołka ręcznie malowanego i jak się spytamy gdzie jest aniołek to idzie do pokoju i pokazuje:-D

A moja ma część zabawek na półce w pokoju i też jak pytamy gdzie kumple to wyciąga ręke i pokazuje w stronę pokoju. I od razu chce żeby ją wziąść na ręce i zanieść do nich :-D bo jeszcze sama nie chodzi.

Laurka też jeszcze sama nie chodzi (zasuwa w chodziku) ale próbuje raczkować, wstaje sama przy kanapie i w łóżeczku :tak:, robi "barum tryk" z lalą :-D, pokazuje gdzie ma lala oczko, gdzie ma nosek (czasem sie jej myli) pokazuje paluszkiem i mówi "to to to",
woła mnie krzycząc "mama"<jupi>:-D
krzyczy jak sie ktoś z niej śmieje albo ją przedrzeźnia
codziennie robi coś nowego, ech jakie to cudowne:happy2::happy2:

Chcialam sie pochwalic, ze coraz czesciej chodzimy za jedna raczka :-)
Wyglada to jeszcze troszke smiesznie i corcia ma odruch by zlapac druga reke, ale jak jej nie dam to idzie :tak:

moja Wika jeszcze za jedną raczkę nie chodzi, ale za dwie to biegamy po całym pokoju. Mówi już mama, chociaż mój mąż sie ze mna nie zgadza bo miała powiedziec pierwsze tata, na scianie wiszą nasze zdjęcia to jak sie pytam gdzie jest Wiktoria mama i tata to pokazuje i sie smieje, pokazuje obrazek z górami.

reklama
Mała stoi bez problemu a w poprzednią środe zrobiła pierwszy krok po czym sie przewróciła i płaczu było co nie miara

Do góry