reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziś nauczyłam/em się!

aha ale od czasu gdy sie nauczyla robic ojoj to jak sie zapytam jaka jest duza to pokazuje tez ojoj zamiast jaka jest duza :-D

reklama
mój Piotrek mnie zaskoczył dopiero w tym tygodniu, bo pokazuje nie:no: i jaki jest duży:szok:, i znowu pa pa, bo cos ostatnio nie chciał:-D,

ale najśmieszniejsze jest to, jak próbuje włozyc baterie do pilota, całą piąstką:-D:-D, ale klocków do garnuszka nawet nie próbuje wkładać:baffled:

a propos zyrafki, ktora mamy - moje dziecko sie wycwanilo i zamiast wrzucac klocki by grala muzyczka to znalazlo przycisk, ktory ja uruchamia, wiec wklada reka w otwor i przyciska sobie guziczek i slucha muzyki :rolleyes:

Ostatnio jak byliśmy u kuzynki to córcia bawiła się zabawkami. podeszła do dużego samochodu i włączała melodyjki, grała na cymbałkach, i wrzucała klocki do słonika FP. Najważniejsze, że nikt jej nie pokazywał jak te wszystkie "urządzenia" działają.

A czy Wasze dzieciaczki umieją się same rozbierać? Moja córcia właśnie zdjęła sobie bluzę na suwak. Cały czas tak robi.

a propos zyrafki, ktora mamy - moje dziecko sie wycwanilo i zamiast wrzucac klocki by grala muzyczka to znalazlo przycisk, ktory ja uruchamia, wiec wklada reka w otwor i przyciska sobie guziczek i slucha muzyki :rolleyes:
My mamy wieżyczkę grającą z ośmioma utworami i też jest przycisk do zmiany. Madzia sobie je zmienia i jak jej sie jakaś melodyjka bardziej podoba to macha rączkami albo się kiwa w rytm :-):-D

A czy Wasze dzieciaczki umieją się same rozbierać? Moja córcia właśnie zdjęła sobie bluzę na suwak. Cały czas tak robi.
Moja ciągnie tylko kamizelkę albo bluzę i wtedy wiem, że chyba jest jej gorąco i wtedy sama jej zdejmuję.

u nas tak samo :-D poco wkladac klocki i sie meczyc jak mozna paluszkiem przycisk nadusic :-D:-D:-D

Vaneska moja nauczyla sie straszyc :-D robi taka smieszna minke przy tym :tak:jak mi sie uda wieczorkiem znalezc wiecej czasu to wstawie fotke na zamknietym :tak:;-) robi tez papa :tak: i pokazuje paluszkiem gdzie jest kici kici (na kalendarzu w kuchni rysunek) ;-)

reklama

Czy rozbierać znaczy ściągać skarpetki w tempie niezauważalnym dla otoczenia? Spodenki czasem w kojcu sobie ściąga, i czasami budzi się z rączkami wyjętymi ze śpioszka i się wkurza bo rączki są w środku a nie w rękawkach i się ruszać nie da:-)

Do góry