reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

aha ale od czasu gdy sie nauczyla robic ojoj to jak sie zapytam jaka jest duza to pokazuje tez ojoj zamiast jaka jest duza :-D

reklama
mój Piotrek mnie zaskoczył dopiero w tym tygodniu, bo pokazuje nie:no: i jaki jest duży:szok:, i znowu pa pa, bo cos ostatnio nie chciał:-D,

ale najśmieszniejsze jest to, jak próbuje włozyc baterie do pilota, całą piąstką:-D:-D, ale klocków do garnuszka nawet nie próbuje wkładać:baffled:

a propos zyrafki, ktora mamy - moje dziecko sie wycwanilo i zamiast wrzucac klocki by grala muzyczka to znalazlo przycisk, ktory ja uruchamia, wiec wklada reka w otwor i przyciska sobie guziczek i slucha muzyki :rolleyes:

Ostatnio jak byliśmy u kuzynki to córcia bawiła się zabawkami. podeszła do dużego samochodu i włączała melodyjki, grała na cymbałkach, i wrzucała klocki do słonika FP. Najważniejsze, że nikt jej nie pokazywał jak te wszystkie "urządzenia" działają.

A czy Wasze dzieciaczki umieją się same rozbierać? Moja córcia właśnie zdjęła sobie bluzę na suwak. Cały czas tak robi.

a propos zyrafki, ktora mamy - moje dziecko sie wycwanilo i zamiast wrzucac klocki by grala muzyczka to znalazlo przycisk, ktory ja uruchamia, wiec wklada reka w otwor i przyciska sobie guziczek i slucha muzyki :rolleyes:
My mamy wieżyczkę grającą z ośmioma utworami i też jest przycisk do zmiany. Madzia sobie je zmienia i jak jej sie jakaś melodyjka bardziej podoba to macha rączkami albo się kiwa w rytm :-):-D

A czy Wasze dzieciaczki umieją się same rozbierać? Moja córcia właśnie zdjęła sobie bluzę na suwak. Cały czas tak robi.
Moja ciągnie tylko kamizelkę albo bluzę i wtedy wiem, że chyba jest jej gorąco i wtedy sama jej zdejmuję.

u nas tak samo :-D poco wkladac klocki i sie meczyc jak mozna paluszkiem przycisk nadusic :-D:-D:-D

Vaneska moja nauczyla sie straszyc :-D robi taka smieszna minke przy tym :tak:jak mi sie uda wieczorkiem znalezc wiecej czasu to wstawie fotke na zamknietym :tak:;-) robi tez papa :tak: i pokazuje paluszkiem gdzie jest kici kici (na kalendarzu w kuchni rysunek) ;-)

reklama

Czy rozbierać znaczy ściągać skarpetki w tempie niezauważalnym dla otoczenia? Spodenki czasem w kojcu sobie ściąga, i czasami budzi się z rączkami wyjętymi ze śpioszka i się wkurza bo rączki są w środku a nie w rękawkach i się ruszać nie da:-)

Do góry