reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
chodzimy a raczej biegamy:)
a ja mam zahwasy od tego biegania za sprinterem:)

u nas zmagania nocnikowe cofnely sie . nocnik zostal w pl a tutaj kupilismy inny (bo wyboru nie ma) i na tym koniec moze sie nim bawic kopac , rzucac ale za zadne skarby nie chce usiasc na niego:(

Jak wygląda u Waszych dzieci mówienie? U Nas córcia cały dzień "mówi" po swojemu, rozmawia z nami, tłumaczy - tylko oczywiście mało rozumiem. Mówi m.in. mama, tata, dziadzia, baba, ciocia, tak, nie (kręci przy tym głową), ciu (lalka tak robi jak kicha), cycy, Andzej (czyli Andrzej), córcia też bardzo śmiesznie mówi cio (czyli co).

Jak wygląda u Waszych dzieci mówienie? U Nas córcia cały dzień "mówi" po swojemu, rozmawia z nami, tłumaczy - tylko oczywiście mało rozumiem. Mówi m.in. mama, tata, dziadzia, baba, ciocia, tak, nie (kręci przy tym głową), ciu (lalka tak robi jak kicha), cycy, Andzej (czyli Andrzej), córcia też bardzo śmiesznie mówi cio (czyli co).
ooo to dużo mówi:szok: moja mówi tata, mama, baba, papa, tak, nie, cici (woła kota) dzidzi (chyba chodzi o lalkę bobasa ale nie jestem pewna) fefe nie mam pojęcia o co chodzi:no:

U nas ciagle na topie jest mama, baba, tata tylko czasem (hehe :evil:), mam, do tego nie, i ostatnio nie ma i do tego czasem tak rozklada raczki, ale moim zdaniem to wszystko chyba jeszcze jest nieswiadome :-) wczoraj smiesznie jej to "nie ma " wyszlo, bo babcia dala jej pudelko, z ktorego wyjela koraliki a moje dziecie rozlozylo rece i powiedzialo "nie ma"...ale mielismy ubaw :-)

reklama
Ja też nie jestem przekonana, czy to "nie nie nie" jest świadome. Ale "brrrr" raczej tak :-). Poza tym Karolek tak śmiesznie rusza buzią jak chce coś zjeść, albo jak widzi, że ktoś je. A czasem rozmawia bez słów :-D. Na przykład pokazuje rączką lampę stojącą, ja mówię "to jest lampa", a on wtedy pokazuje lampę sufitową i patrzy na mnie jakby chciał powiedzieć, że to też jest lampa :-). Mądrala :-D:-D:-D.

Do góry