reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Moje dziecko nauczyło się wkładać smoczek do buzi...szybko co nie? ;-) :-D
Wcześniej, jak wam kiedyś pisałam, nie miała odruchu wpchynia do buzi przedmiotów to i smoczka nie wpychała. No i w końcu nastał ten dzień :-D

reklama
Moja pyza jakiś miesiąc temu (tez wcześnie) zaczęła sobie pakować smoka do buziaka, i nietylko smoka, a wczoraj podciągała się i najpierw na kolanka, potem na proste nóżki i jak tylko ma okazje to uskutecznia te sztuki.

Wcześniej, jak wam kiedyś pisałam, nie miała odruchu wpchynia do buzi przedmiotów to i smoczka nie wpychała. No i w końcu nastał ten dzień :-D
moja tak od dwóch tygodni robi:tak: z tym że kiedys miała go tylko do spania:tak: a teraz wszędzie go znajdzie i wpycha do buzi:baffled:

:-D:-D:-D

moja tak od dwóch tygodni robi:tak: z tym że kiedys miała go tylko do spania:tak: a teraz wszędzie go znajdzie i wpycha do buzi:baffled:

Wiktoria już od bardzo dawna sama wkłada sobie smoczka do buzi, wyjmuje go, mi go daje i... zabiera.
A od kilku tygodni pomaga mi w jedzeniu. Jak siedzimy razem przy stole i coś jem, to bierze np. kanapkę i wklada mi do ust. Pomijam to, że najpierw przeciśnie przez palce masło:-D I jak ona coś je, to sama je i daje mi - na zmianę.

Zapomniałabym, wczoraj mój mały spryciarz wyszedł z pokoju. Najpierw podeszła na czworakach do drzwi, stanęła przy nich i boczkiem, boczkiem i znalazła się na korytarzu :szok:

Większość dzieciaczków pewnie już raczkuje. Moja dopiero od tygodnia siedzi sama. Ale już sama pije herbatke z butelki i robi "cześć".

:-D:-D:-D

Wiktoria już od bardzo dawna sama wkłada sobie smoczka do buzi, wyjmuje go, mi go daje i... zabiera.
Moja Wika robi tak samo. Nauczyłam ją wytykac język i teraz jak jedziemy do kogoś to wywala ta swoją małą łopatkę i jest troche śmiechu, daje już buziaczki, tylko jeszcze nie robi ustek w dzióbek tylko jakby wsysuje dolna wargę ale buziak wychodzi. Łazi po całym mieszkaniu, tzn nie raczkuje tylko sunie jak foka (ja tez nie raczkowałam:confused:) wstaje sama przy łóżku i w swoim łóżeczku i jak się trzyma to przejdzie długość łóżka. I to na razie chyba tyle co moja gwiazdka umie.

Piotruś robi "pa pa":tak:, najpierw to był przypadek, a teraz robi to świadomie, ale nie na zawołanie, tylko ktoś musi się oddalać,

nad buziaczkami pracujemy i nic:no:, mi wychodzą świetne, Piotrusiowi nie, tylko się śmieje w głos, jak ja go całuje.

reklama
mója córcia dzieli się chrupkami:tak: mówie jej niam niam a ona wyciąga rączkę z chrupką i daje nam ugryść:tak:

Do góry