reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

Moje dziecko nauczyło się wkładać smoczek do buzi...szybko co nie? ;-) :-D
Wcześniej, jak wam kiedyś pisałam, nie miała odruchu wpchynia do buzi przedmiotów to i smoczka nie wpychała. No i w końcu nastał ten dzień :-D

reklama
Moja pyza jakiś miesiąc temu (tez wcześnie) zaczęła sobie pakować smoka do buziaka, i nietylko smoka, a wczoraj podciągała się i najpierw na kolanka, potem na proste nóżki i jak tylko ma okazje to uskutecznia te sztuki.

Wcześniej, jak wam kiedyś pisałam, nie miała odruchu wpchynia do buzi przedmiotów to i smoczka nie wpychała. No i w końcu nastał ten dzień :-D
moja tak od dwóch tygodni robi:tak: z tym że kiedys miała go tylko do spania:tak: a teraz wszędzie go znajdzie i wpycha do buzi:baffled:

:-D:-D:-D

moja tak od dwóch tygodni robi:tak: z tym że kiedys miała go tylko do spania:tak: a teraz wszędzie go znajdzie i wpycha do buzi:baffled:

Wiktoria już od bardzo dawna sama wkłada sobie smoczka do buzi, wyjmuje go, mi go daje i... zabiera.
A od kilku tygodni pomaga mi w jedzeniu. Jak siedzimy razem przy stole i coś jem, to bierze np. kanapkę i wklada mi do ust. Pomijam to, że najpierw przeciśnie przez palce masło:-D I jak ona coś je, to sama je i daje mi - na zmianę.

Zapomniałabym, wczoraj mój mały spryciarz wyszedł z pokoju. Najpierw podeszła na czworakach do drzwi, stanęła przy nich i boczkiem, boczkiem i znalazła się na korytarzu :szok:

Większość dzieciaczków pewnie już raczkuje. Moja dopiero od tygodnia siedzi sama. Ale już sama pije herbatke z butelki i robi "cześć".

:-D:-D:-D

Wiktoria już od bardzo dawna sama wkłada sobie smoczka do buzi, wyjmuje go, mi go daje i... zabiera.
Moja Wika robi tak samo. Nauczyłam ją wytykac język i teraz jak jedziemy do kogoś to wywala ta swoją małą łopatkę i jest troche śmiechu, daje już buziaczki, tylko jeszcze nie robi ustek w dzióbek tylko jakby wsysuje dolna wargę ale buziak wychodzi. Łazi po całym mieszkaniu, tzn nie raczkuje tylko sunie jak foka (ja tez nie raczkowałam:confused:) wstaje sama przy łóżku i w swoim łóżeczku i jak się trzyma to przejdzie długość łóżka. I to na razie chyba tyle co moja gwiazdka umie.

Piotruś robi "pa pa":tak:, najpierw to był przypadek, a teraz robi to świadomie, ale nie na zawołanie, tylko ktoś musi się oddalać,

nad buziaczkami pracujemy i nic:no:, mi wychodzą świetne, Piotrusiowi nie, tylko się śmieje w głos, jak ja go całuje.

reklama
mója córcia dzieli się chrupkami:tak: mówie jej niam niam a ona wyciąga rączkę z chrupką i daje nam ugryść:tak:

Do góry