reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

A moja siedzi sama ale oparta o swój łokieć - taka pochylona na boczek i prawie cały czas coś tam sobie gada do siebie a najczęściej ma ma ma ma:tak:

reklama
A moja siedzi sama ale oparta o swój łokieć - taka pochylona na boczek i prawie cały czas coś tam sobie gada do siebie a najczęściej ma ma ma ma:tak:

u nas podobnie.. a od kilku dni raczkuje-:-)śmiga do przodu, bo do tej pory wychodzilo jej tylko w tył
i oczywiscie bardzo chętnie klaszcze, robi "papa" i daje "cześć" (mój teść mówi do niej "szufla" -a ona wyciąga rękę z rozłożonymi palcami i podają sobie "cześć")

Ostatnio bawiłam się z córcią balonami. I teraz jedna z jej ulubionych z zabaw to "granie w piłkę". Biegam z Wiktorią po podłodze, a ona kopie balon.
W łóżeczku wstaje, schyla się po zabawki i wyrzuca je z łózeczka. Stoi w łóżeczku nie trzymając się, opiera się na klatce piersiowej. Siada i wstaje, nie przewraca się - nawet jak leci na boki to potrafi zachować różwnowagę. No i potrafi sama przejść w łóżeczku (bokiem) z jednej strony na drugą.

Z tym robieniem cześć to zapomniałam. Ale córcia grzecznie podaje rączkę do przywitania, tylko trzeba wyraźnie powiedzieć cześć i wyciągnąć do niej rękę.:tak:

Piotruś już z równowagą lepiej :tak:

Od wczoraj moje dziecko mówi "mama" - wiem, że nieświadomie, ale jak usłyszałam, to tak się strasznie ucieszyłam :-D Do tej pory było tylko "baba" i jakieś inne dziwne sylaby :-) No i "aaaaaaa" jest na topie, w różnej intonacji :-D I bezgłośne " "papapa" :-)

U nas siedzenie trwa już bardzo długo i normalnie się w tej pozycji bawi. Na początku jak przechyliła sie do przodu to już nie potrafiła wrócić do pozycji wyprostowanej, a teraz swobodnie balansuje już ciałem i schyla się, prostuje itp. Ale oczywiście jeszcze i tak zdarza jej się bęcnąć :-D

No i zaczyna szykować się do pozycji na czworaka. Staje tak i zaczyna ruszać tyłkiem w przód i w tył i potem nagle tyłek robi się jej za ciężki i jest bęc i leży z powrotem na brzuszku :-D

reklama
tristan mial troche przerwy z chodzeniem bo pusil sie od sofy do stolu i zrobil 3 kroki i sie wywalil ale juz znowy zaczyna odwaznie sie puszczac. i wedruje juz po calym domu
ladniejuz mowi mama tata baba dziadzia dzidzi , robi kosi lapci , sroczka kaszke wazyla , pokazuje jaki jest duzy , papa , gdzie jest oczko u misia narazie u tylko jednego hihih.i uwielbia czytac ksiazki;-):-)

Do góry