reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Dziewczyny, mojej się język rozwiązał na dobre. Gada wszystko, śpiewa sobie piosenki, zaczyna klepac jakieś wierszyki:szok: A "najlepsze", że podłapuje bardzo "ładne" słówka, nawet nie wiem skąd jej się to bierze:szok:

Jak sobie coś zrobi, albo jej coś wypadnie itp. to mówi - cholera, kurna mać, o Boże, o Matko. Nie zwracam uwagi na jej brzydkie słowa, ale to wcale jej nie przechodzi.

Teksty też ma niezłe.
Dziś dziadek stukał nogą w podłogę, o ona podeszła do szafki, gdzie mamy leki i mówi:" Janusz nie stukaj w podłogę, bo mnie głowa boli. Muszę sobie wziąć tabletkę.":szok::-D

Wzięła z szafki rybkę glinianą, niosła ją i zbiła, mówi: "Kurna mać, wypadło"

M machnął, żeby pokazac jej jak się buja żyrandol, a Wiki: "czego bujasz?" :-D

Byliśmy u m sióstr, jedna z nich ma malutkie dziecko, Wiktorii bardzo się podobało. M siostra do Wiktorii: "Poproś mamę to Ci kupi takeigo dzidziusia, chcesz takiego malego dzidziusia?" A Wiktoria: " Ja mam w domu, takiego małego misia, też go lulam":szok: :-D

Do kota mówi "dzień dobry panu", psu otwiera bramę i mówi "zapraszam".

Moja Zuzia miała 14 rok i osiem miesięcy.Najbardziej jestem dumna z niej za to że już troszke potrafi mówić...cały dzień powtarza co kto powie...jej ulubioną piosenką jest Jackyl&hyde freefall przy której non stop tańczy:-) śpiewa po swojemu ''ta dorotka'' ale melodia jest taka sama.Gdy widzi że sprzątam biegnie po drugą szmatke i sprząta ze mną,gdy coś robie w kuchni wstaje przy blacie na krzesełko i mnie naśladuje:tak:nauczyliśmy ją z męzem sprzątać po sobie...i po każdej zabawie odkłada wszystkie rzeczy na miejsce:-DNie chce się chwalić bo wiele tu osób może to zle odebrać.Ale ona ma takie bystre oczka...najwspanialsze jest to że woła wszystkich zdrobniale [mamusia,tatuś,babuś itp...] i dodaje niewyraznie jeszcze kocham cie:tak:

moja znów słowo kot odmienia jak tylko się da mówi kot, kotek, kotku, koteczku, kiciu ogólnie jest szał na kota:-D

A czy Wasze dziecko już mówi ''brzydkie wyrazy''? Moja nie wiem skąd ale wzieła -''goła pitka'' a pierwszy raz powiedziała tydzień temu u lekarza jak była naga:-D

reklama
Do góry