reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzikie harce w brzuszku czyli o ruchach naszych maluchow

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja czuje ruchy maluszka od kilku dni ale są to bardzo delikatne ruchy...nawet trudno nazwać to kopniakiem;-).
Troszkę się martwie bo od 2 dni coś mnie brzuch nisko boli takie uczucie jak na okres nie wiem czy to normalne? Może miałyście podobnie???

reklama
Ja czuje ruchy maluszka od kilku dni ale są to bardzo delikatne ruchy...nawet trudno nazwać to kopniakiem;-).
Troszkę się martwie bo od 2 dni coś mnie brzuch nisko boli takie uczucie jak na okres nie wiem czy to normalne? Może miałyście podobnie???

Nie wiem własnie czy to normalne ale ja tez dzis tak dziwnie czuje ból brzucha na dole jak na okres:((9 wzielam jedna nospe mam nadzieje ze przejdzie:)) (( ale mam teraz od dwoch dni znow mdlosci i jakos nie dobrze mi w zoladku wiec moze to od tego, oby tak było)

dziewczyny, a kiedy najczęsciej czujecie dzidziusia? bo u mnie to róźnie, w ciągu dnia rzadziej, na wieczór się zaczyna, albo jak dziś o 5 rano chyba nie miał co dzidziuś robić, to koziołki fikał sobie :tak:

dziewczyny, a kiedy najczęsciej czujecie dzidziusia? bo u mnie to róźnie, w ciągu dnia rzadziej, na wieczór się zaczyna, albo jak dziś o 5 rano chyba nie miał co dzidziuś robić, to koziołki fikał sobie :tak:
Mam podobnie też maleństwo ruchliwsze jest z rana i wieczorem:-)no i jak zjem coś słodkiego:-D

Mam podobnie też maleństwo ruchliwsze jest z rana i wieczorem:-)no i jak zjem coś słodkiego:-D
a ja włąśnei wczoraj całek liona zjeadłam i cisza była.. hmmm
a jak dzidzia tak się wierciła to nagle poczułam ochotę na mlekko i wypiłam pół litra na raz :szok:

dziewczyny, a kiedy najczęsciej czujecie dzidziusia
Ja zdecydowanie najmocniej czuję wieczorem, jak już leże i odpoczywam.Wtedy moje maleństwo zaczyna gimnastykę :-D W dzień jak chodzę to nawet nie czuję,ale jak posiedzę chwilę,to czuję jak się kręci :tak:
A wczoraj poczułam trzy takie mocniejsze uderzenia,wyczuwalne przez brzuch :tak:Kopniaczkami chyba tego nazwać jeszcze nie można,ale widzę że z każdym dniem coraz mocniej odczuwam obecność szkraba :-D

Nie wiem własnie czy to normalne ale ja tez dzis tak dziwnie czuje ból brzucha na dole jak na okres:((9 wzielam jedna nospe mam nadzieje ze przejdzie:)) (( ale mam teraz od dwoch dni znow mdlosci i jakos nie dobrze mi w zoladku wiec moze to od tego, oby tak było)
U mnie też dziecko umiejscawia się na samym dole brzucha i tez jest to bolesne,tak jak opisujesz:-( i ucisk czuję.W czwartek mam gina ,muszę jakoś dotrwać.Na mdłości biorę krople nux vomica(homeopatyczne),pomagają,polecone przez gina.

A moje to jest taki Jaś Wedrowniczek. Raz na dole, raz na gorze. Z racji, że siedzę całe dnie w domu, nie jestem jakoś zbytnio aktywna- mogę powiedzieć że dzieć wyczuwalny jest cały dzień. Ale macie racje- najbardziej harcuje na wieczór i z rana. Wtedy to dopiero zaczynają sie orgie.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry