reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny byłam na becie

agataf

Początkująca w BB
Dzisiaj rano byłam na becie wyniki po 16 .Boli mnie trochę brzuch a mam różowe plamienia.Moze to okres?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozwiązanie
Olcia1718 dzięki za info i podpowiedź w kwestii powtórzenia badań. W takim razie jutro ponownie pojade na badanie może tym razem pojde do lekarza pierwszego kontaktu aby dał skierowanie bo wczoraj już nie chciałam czekać i zapłaciłam z drugiej strony na tak cudownym stanie nie ma co oszczędzać. Na pewno się odezwę :)
@agataf czekanie do 16 nic nie da - wynik będzie pozytywny - już to pokazały 3 testy. Jeśli coś się złego dzieje to dowiesz się dopiero z przyrostu za 48h. Musisz podjąć decyzję czy czekać te 48h czy iść do lek już dziś. Dostalabyś pewnie luteinę lub duphaston. Plamienia na początku są bardzo częste. Też miałam w obu ciążach i wszystko jest Ok, ale brałam duphaston na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
reklama
Ok.Poczekam do 16 jak wynik będzie pozytywny zadzwonię do lekarza i pojadę do niego.Najwyzej da mi jakieś leki.Dam tu znać co i jak

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez myślę, że koleżanki dobrze Ci radzą a plamienia mogą mieć różne przyczyny i skutki ja bym nieryzykowala po co ma się z tego coś złego rozkręcić. Lekarz oczywiscie nic niebedzie jeszcze widział, ale zapobiegawczo ustawi Cię lekami które na pewno nie zaszkodza, a mogą tylko pomóc po co masz się stresować :) 3 testy to już potwierdzenie ciąży jak dla mnie potem tylko pytanie jak rosnie a tego i tak dziś się nie dowiesz bo betę będziesz musiała powtórzyć:) więc moja taka rada , a jak wiadomo każda z nas chce dla Ciebie tylko dobrze :) smigaj do lekarza bierz leki i dużo odpoczywaj a będzie na pewno oki. :)

reklama
Do góry