reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczynka czy Chłopczyk?

Jakiej płci jest Twoje maleństwo??

• dziewczynka

Głosów: 13 39,4%
  • chłopczyk

Głosów: 14 42,4%
  • jeszcze nie wiem,ale chcę wiedzieć przed porodem

Głosów: 4 12,1%
  • nie wiem, dowiem się dopiero jak urodzę :)

Głosów: 2 6,1%

• Wszystkich głosujących
    33
reklama
Aph z tego co pamiętam to tu na forum jest kilka stycznióweczek, które bardzo by chciały wiedzieć co noszą w brzuszku, ale dzidzie nie chcą się pokazać :-) Ja od samego początku nie chcialam wiedzieć i nie nastawiałam się na każdą wizytę u gina. A mój maluszek wynagrodził mnie za to i dwa razy pokazał lekarzowi kim jest :-D Wam też tak radzę. Odpuśćcie to sobie, bo tylko się nieświadomie stresujecie tym badaniem USG. A wówczas wasze dzieci mogą okazać się łaskawsze dla was i zechcą wam się pokazać :-D Albo i nie ...

tak więc ogłaszam wszem i wobec :-D :szok: że jak to Pani doktor pięknie sformułowała - cytuję :) "jajeczek nie widać" a już by je napewno widziała. Nie mówiła nic o tym na ile procent i nawet nie powiedziała że raczej dziewczynka no ale z tego tak wynika. Tak więc po trosze zaczynam mówić do Amelki - Amelko :laugh2: tylko tak dziwnie jakoś bo nigdy nie ma pewności nie? i co jak się urodzi Mateuszek :szok: wstępnie dzidzia jest córunią jupiiiiiiiii :-D :tak: :laugh2:

U mnie niby synek na 100%, ale jajeczek nie widziałam...stąd od pewnego czasu zastanawiam się, że jakby to była córeczka, to większość ciuszków i pościel będzie miała ...niebieską.....chyba jej to nie będzie przeszkadzać???
....w niektórych ciuchach "męskich" dziewczyny tez fajnie wyglądają...:-)

ja tez mam wiekszosc ciuszkow na chlopca, tzn jesli chodzi o pajacyki, kaftaniki i te poczatkowe ciuszki to w sumie sa uniwersalne, ale te wieksze to glownie spodnie i bluzy niebieskie (wszystko odziedziczone po chrzesniaku meza) :-) no ale jak pisze Kamila pewnie Agutka bedzie pieknie w nich wygladala hehhe (o ile to bedzie Agutka a nie Michaś :-) )

no właśnie ciekawe czy we wszystkich naszych przypadkach urodzimy dzidziusia tej płci co powiedział lekarz. W styczniu będziemy porównywać ;-)

reklama
Cześc dziewczyny, ja co prawda z lutóweczek, ale mam termin na 3 lutego i pewnie urodzę wcześniej, jak w poprzednich ciążach. Będę miała dziewczynkę, tak się nastawiłam, że już kupuję rzeczy typowo dla dziewczynki. Mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił, bo co ja potem zrobię z tymi sukienkami?? Ale powiedział to tak pewnie! Poza tym od początku ciąży miałam przeczucie, że będę miała córeczkę :)

Do góry