reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
super
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Beti to w takim razie trzeba będzie znów wniosek pisać, czy z automatu nam przedłużą?
Dobre i te 3 miesiące...
Dobre i te 3 miesiące...
wiolunia82
Fanka BB :)
Trzeba napisać kolejny wniosek w MOPS-ie o to dodatkowe 100zł.
znów trzeba wniosek wypełniać
takie marnowanie papieru i organizowanie nam rozrywki
jakby człowiek nie miał co robić tylko łazić pobierać wnioski, wypełniać i składać
Swoją drogą mogli by to już na stałe podnieść, ale nie, oni muszą się asekurować. A kim?
Najlepiej tymi niepełnosprawnymi, bo jak im tam na górze kasy braknie to wiadomo komu już nie dadzą.
Bo przecież ze swojego koryta nie wyciągną żeby niepełnosprawnym coś zapewnić.
Poniosło mnie ale wkurza mnie to wszystko.
takie marnowanie papieru i organizowanie nam rozrywki
jakby człowiek nie miał co robić tylko łazić pobierać wnioski, wypełniać i składać
Swoją drogą mogli by to już na stałe podnieść, ale nie, oni muszą się asekurować. A kim?
Najlepiej tymi niepełnosprawnymi, bo jak im tam na górze kasy braknie to wiadomo komu już nie dadzą.
Bo przecież ze swojego koryta nie wyciągną żeby niepełnosprawnym coś zapewnić.
Poniosło mnie ale wkurza mnie to wszystko.
Ostatnia edycja:
Witam, mam na imie Monika i jestem mama wczesniaczka (chlopca) z 26 tyg ciazy. A tak naprawde to byl tylko 24 tydz. Synek urodzil sie z waga 878 gram. Moje najwieksze szczescie dlugo walvczylo o zycie i mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej. Obecnie przebywa na tlenie w domu. Spedzil w szpitalu 4 miesiace, ma retinopatie 3 stopnia, wyszla mu kontrola sluchu, przeszedl ciezkie obustronne zapalenie pluc, byl pod respiratorem ponad 1.5 miesiaca, ma ciezka dysplazje oskrzelowo-plucna, mial bezdech i zapasc. Jak moge sprawdzic czy ktos w moim miescie Kielce ma tak skrajnego wczesniaka? prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkie wytrwale mamusie
Ostatnia edycja:
wiolunia82
Witam Cię Monika.
Też jestem mamą skrajnego wcześniaka z 24 tc. Nasi chłopcy mają dużo wspólnego, jeśli chodzi o przypadłości wcześniacze. Mój Szymek na respi wisiał 2 m-ce, do domu też wyszliśmy z tlenem, po 4,5 m-ca pobytu w szpitalu. Jestem z Łódzkiego, a rodziłam w ICZMP w Łodzi. Moze załóż swój wątek, opisz waszą historie, a nóż jakaś mama z Kielc się odezwie...
Zyczę zdrówka dla synka i siły dla Ciebie.
Też jestem mamą skrajnego wcześniaka z 24 tc. Nasi chłopcy mają dużo wspólnego, jeśli chodzi o przypadłości wcześniacze. Mój Szymek na respi wisiał 2 m-ce, do domu też wyszliśmy z tlenem, po 4,5 m-ca pobytu w szpitalu. Jestem z Łódzkiego, a rodziłam w ICZMP w Łodzi. Moze załóż swój wątek, opisz waszą historie, a nóż jakaś mama z Kielc się odezwie...
Zyczę zdrówka dla synka i siły dla Ciebie.
Wiolunia a macie pulsoksymetr? czy polegacie na sobie? Ja jestem z kielc ale urodzilam w warswzawie bo tam byla tylko sznsa na uratowanie jednego z blizniat bo to byla ciaza blizniacza. pierwszego synka poronilam w 21 tyg.Tylko ze maly lezal w szpitalu bielanskim.
Ostatnia edycja:
reklama
wiolunia82
Jesteśmy pod opieką hospicjum, z tej racji, ze wyszliśmy tlenozależni. Mamy i pulsoksymetr i ssak i koncentrator tlenu i butlę z czystym tlenem. Teraz Szymon nie jest już tlenozależny (no chyba, ze łapie go infekcja, to wtedy saturacja mu spada) , pulsoksymetr załączam mu na noc, a kiedy skończy się nasza współpraca to będę musiała się zdać tylko na moją obserwację :-(. Na jakiej wartosci tlenu jest Twój synek? Nie jesteście pod opieką hospicjum??
Podziel się: