reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Tak jak pisałam wcześniej podsłuchane plotki się potwierdziły
dodatkowe 100 zł do pielęgnacyjnego zostało przedłużone do marca

reklama
znów trzeba wniosek wypełniać
takie marnowanie papieru i organizowanie nam rozrywki
jakby człowiek nie miał co robić tylko łazić pobierać wnioski, wypełniać i składać:dry:

Swoją drogą mogli by to już na stałe podnieść, ale nie, oni muszą się asekurować. A kim?
Najlepiej tymi niepełnosprawnymi, bo jak im tam na górze kasy braknie to wiadomo komu już nie dadzą.
Bo przecież ze swojego koryta nie wyciągną żeby niepełnosprawnym coś zapewnić.

Poniosło mnie ale wkurza mnie to wszystko.

Ostatnia edycja:
Witam, mam na imie Monika i jestem mama wczesniaczka (chlopca) z 26 tyg ciazy. A tak naprawde to byl tylko 24 tydz. Synek urodzil sie z waga 878 gram. Moje najwieksze szczescie dlugo walvczylo o zycie i mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej. Obecnie przebywa na tlenie w domu. Spedzil w szpitalu 4 miesiace, ma retinopatie 3 stopnia, wyszla mu kontrola sluchu, przeszedl ciezkie obustronne zapalenie pluc, byl pod respiratorem ponad 1.5 miesiaca, ma ciezka dysplazje oskrzelowo-plucna, mial bezdech i zapasc. Jak moge sprawdzic czy ktos w moim miescie Kielce ma tak skrajnego wczesniaka? prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkie wytrwale mamusie:)

Ostatnia edycja:
Witam Cię Monika.
Też jestem mamą skrajnego wcześniaka z 24 tc. Nasi chłopcy mają dużo wspólnego, jeśli chodzi o przypadłości wcześniacze. Mój Szymek na respi wisiał 2 m-ce, do domu też wyszliśmy z tlenem, po 4,5 m-ca pobytu w szpitalu. Jestem z Łódzkiego, a rodziłam w ICZMP w Łodzi. Moze załóż swój wątek, opisz waszą historie, a nóż jakaś mama z Kielc się odezwie...
Zyczę zdrówka dla synka i siły dla Ciebie.

Wiolunia a macie pulsoksymetr? czy polegacie na sobie? Ja jestem z kielc ale urodzilam w warswzawie bo tam byla tylko sznsa na uratowanie jednego z blizniat bo to byla ciaza blizniacza. pierwszego synka poronilam w 21 tyg.Tylko ze maly lezal w szpitalu bielanskim.

Ostatnia edycja:
reklama
Jesteśmy pod opieką hospicjum, z tej racji, ze wyszliśmy tlenozależni. Mamy i pulsoksymetr i ssak i koncentrator tlenu i butlę z czystym tlenem. Teraz Szymon nie jest już tlenozależny (no chyba, ze łapie go infekcja, to wtedy saturacja mu spada) , pulsoksymetr załączam mu na noc, a kiedy skończy się nasza współpraca to będę musiała się zdać tylko na moją obserwację :-(. Na jakiej wartosci tlenu jest Twój synek? Nie jesteście pod opieką hospicjum??

Do góry