reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Majka, Franek je często ale mało. Nie sadze więc, ze jak mu odstawię nocne jedzenie to zacznie jeść więcej w ciągu dnia. On i tak od niedawna je stosunkowo normalnie, bez pawienia itd . I ciagle w tym zakresie jest mocno monitorowany.
Może u dzieci bez obciążeń ta zasada się sprawdza? Nie wiem sama. U dzieci na piersi można to sobie tlumaczyc zaleznościa psychiczną, ale przy butli? Franc potrafi w nocy wciągnąć nawet 200 ml mleka lekko zagęszczonego kaszką. Bez zagęszczenie nie daje rady pić bo się krztusi.

reklama
Hej, Antosia urodzila sie z waga 1000 gram, 25 listopada wyszla z waga 2170 a po 5 tyg w czyli w sobote wazyla 3350 g.

Dzis byl neurolog. Mamy zielone swiatlo do szczepien. Ogolnie Pani dr powiedziala ze to cud jak Mala wyszla z tego wylewu i niedotlenienia. Nie miala zastrzezen co do odruchow. Ocenila je na zgodne z wiekiem korygowanym, niektore nawet troche lepiej. Wiec jestem dzis baaaaardzo dobrze nastrojona

A wylewy którego stopnia miała?
Faktycznie jak na 27 hbd pieknie malutka sie zbiera. Może dlatego, że nie była hipotrofikiem?
Zobacz, mój Franiu jest z 30 hbd a wazył 1010 gr. Mysle ze u nas duzo hipotrofia zawaliła i 2 reanimacje w szpitalu

III stopnia. Lekarka obejrzala istatnie usg i powiedziala ze to nie jet juz nawet poszerzenie komor tylko zaokraglenie rogow. Co Do wagi to dodam ze karmie ja moim pokarmem i dokarmiam modyfikowanym bo mojego mam za malo- mala nie je z piersi i laktacja sie nie rozhulala.
W czwartek okulista w katowicach- oby tez dobrze

Witam i ja
Kurcze jak ja dawno tutaj nie zagladalam:szok:Podczytuje wszystkie tematy wczesniacze cały czas ale jakos weny i czasu brak na odpisywanie:zawstydzona/y:
Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie:-)

Franiowa Mamo
Pytałas o badania w kierunku ZZW.Moje dzieci miały je robione.Robi sie to podczas gastroskopii.
Jakbys miała wiecej pytan to pisz a ja odpowiem na tyle ile pamietam;-)

Ło kurka, na żadne inwazyjne się nie zgodzę.
Franc i tak ma juz dość.
Rzyga jak tylko widzi budynek szpitala czy przychodni.
Nie mam pojęcia skad wie..
jakiś wczesniaczy atawizm czy jaka cholera???

reklama
trudno powiedziec w kazdym razie zapomnij o tym co pisza w ksiazkach bo tylko bedziesz sie dolowac kazdy wczesniaczek rozwija sie indywidualnie a my mozemy ci tylko napisac jak to bylo u nas ale czy tak samo bedzie u ciebie to nie wiadomo

Do góry