reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Witaj Elwirka:)

Aga, a jak było u Was? Musiałaś rehabilitowac dzieci? Jak z oczami? Napisz kilka słów.

reklama
Pytałam tak, bo mój Franiu też z 30 hbd, ino hipotrofik - 1010 gramów, 3 pkt Apgar.
Co masz na mysli pisząc, że nie mówią? Są jakieś onomatopeje? Mówią wyrazy choćby zniekształcone? Jesteś w stanie zliczyc ile? Rozumieją, co do nich mówisz?

Wszystko rozumieją sa bardzo rozwinieci jak na swój wiek,mówią kilka słów : mama,Ala, nie,dada ale w porównaniu z moimi starszymi dziecmi to oni w ich wieku mówili juz całymi zdaniami, tu muszę wziąć poprawkę bo to bliźniaki

Witam i ja
Kurcze jak dawno mnie tutaj nie bylo:zawstydzona/y::no:jednak staram sie czytac na bierzaco:tak::tak::tak:
Przede wszystkim witam wszytskie nowe wczesniacze mamusie:-)
Ja jestem z dziewczynkami po bilansie czterolatka:tak::tak::tak:No i sa nadal miniaturkowe bo w sumie gabarytowo odpowiadaja mniej wiecej rocznym dzieciom
Wiktoria ma 82 cm i wazy 8900
a Klaudia ma 81 cm i wazy 8600
teraz daje Im do picia nutridrinki i za miesica kontrola wagi
Sa zdrowe i idealnie sie rozwijaja:tak::tak::tak:Chodza do przedszkola i anwet maja narzeczonych:tak::tak::tak:
Tearz w moczu wyszly Wiktorii leukocyty i zelazo w dolnej granicy normy.A tak poza tym to zadnych zastrzezen

hej :)

tak cieplutko sie zrobiło że wciąż biegamy po różnych placach zabaw , kunda może gdzieś natrafimy na siebie ? bo jak dobrze kojarze to ty też z dąbrowy??

aga , mój Oskar też ma 2 latka i ani be ani me :) ale tak to bywa że jedne dzieci wcześniej zaczynają mówić a 2 póżniej , tak jak rozmawiam z mamami to sporo chłopców koło 2,5 roczku zaczynają trajkotać ,wiec ja czekam cierpliwie , niestresuj sie jeszcze cie zagadają ażci uszy popuchną !!:)

dowikla , no rzeczywiście calineczki maleńkie z tych twoich córeczek , a robiłaś im badania w kierunku hormonu wzrostu??
synek mojego szwagra też jest bardzo niski - ma 12 lat a wzrost 6-latka , właśnie miał robione te badania i dostaje jakieś tam cudeńka co ma pobudzić ten hormon .
ps. mówisz że już zięciów masz :)

my na bilansik 2-latka 1 czerwca - taki prezencik młodemu zafunduje na dzień dziecka :)

U nas tez bardzo cieplo,a wlasciwie to nawet upalnie:tak:
Wlasnie odebralam male z przedszkola i zaraz bedziemy cosik jesc;-):-)

ANDZIA
Robilam Im badanie hormonu wzrostu i wyszlo oki:tak::tak::tak:My juz tyle badan mielismy ze szok i wszystkie wyniki sa dobre:tak::tak::tak:
Widocznie juz taka Ich uroda:tak:Moj starszy syn skonczy w listopadzie 8 lat a ma 114 cm i wazy 20 kg:tak::tak::tak:Ale do okolo 4 roku zycia tez byl bardzo maly,ale pomalutku zaczyna nadrabiac:tak::tak::tak:
Tearz chodzi do szkoly i trenuje pilke nozna:-):tak:

Jesli chodzi o mowienie to moja cala trojca jest z tych szybko gadajacych bo wlasciwie wszystko i zdaniami mowili w wieku poltorej roczku
Ale kazde dziecko mowi w swoim indywidualnym tempie i nie ma zadnych nieprawidlowowsci w tym ze dwulatek malo mowi;-):-)

PS
Daj znac po bilansie

reklama
Dowikla, to trzeba tu przygonic Dorotę, mame Paulinki, żeby sobie poczytała jakie wymiary mają Twoje dziewczyny:)

Do góry