reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Wojtuś jest jeszcze mały, teraz sezon infekcyjny...poczekaj do maja.. W kwietniu jade przetestowac Neuron. To jeden z nielicznych osrodków , który prowadzi rehabilitacje dla maluchów. Stobna nie polecam, bo tam sa 2 budynki - mieszkalny i rehab, osobno, jakies 2 min piechotą, po ćwiczeniach mozna pieknie dziecko "załatwić". Ja z Fraiem na pierwszy turnus pojechałam, gdy młody miał 10 mies.
Problemem jest tez kasa. 1 turnus kosztuje ok 4500.
Problemem jest tez kasa. 1 turnus kosztuje ok 4500.
OK, zatem poczekam na Twoją relację myślałam o wakacjach, nie teraz,wtedy właśnie Wojtuś będzie miał 10 mcy, więc własnie chciałam czegoś poszukać odpowiedniego dla niego..A co do kasy, to PFRON nie finansuje chociaż części?
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
To zalezy czy PCPR ma pieniądze.. ile tych pieniędzy, ile wniosków.. Ja dostałam pisomo z PCPRu ze pieniędzy natal niet i że wnioski będą rozpatrywane dopiero w kwietniu (prawdopodobnie). Neuron w Bydgoszczy nie może byc dofinansowywany przez PCPR, ale Nauron w Małym Gacnie już tak, ino my do Bydgoszczy jedziemy. W ub roku nie załapaliśmy sie na dofinansowanie do turnusów, bo jak przyszłam w marcu to usłyszałam: prooooosze panią, my wszystkie pieniądze rozdysponowalismy już w styczniu...wrrr
my zaczynamy nowa ture biofedbecku i mozliwe ze Maciek zakwialifikuje sie do pracy na nowym sprzecie ale to sie okarzedopiero w marcu bo moze byc tylko 6 dzieci...
a Adas nadal reh ...zwariuje bo juz tydz robi sie za krotki
a Adas nadal reh ...zwariuje bo juz tydz robi sie za krotki
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Kunda, interesuje mnie temat biofeedbecku. Napisz mi na jakiej podstawie Maciek został zakwalifikowany? Tzn akie były wskazania.
A Adaś czemu nadal rehabilitowany?
A Adaś czemu nadal rehabilitowany?
Adas krzywo stawia nozki i zwaszcza to widac przy bieganiu jak ucieka w jedna strone i ma zalecony kombinezon
Maciek co roku ma badania psychologiczne i poltora roku temu na badaniach psycholog logopeda i pedagog doszli do wniosku ze Maciek musi miec stymulacje bo on bez zajec sie cofa miał przerwe w reh 4 miesiacy i musiał wrocic na jeszcze rok a teraz na korekcyjna i tak samo z zajeciami z pedagogiem miał przez rok potem 4 miesiace przerwy i znowu....wiec pani dyrektor jak przenalozowala wyiki kazała nam zrobic eeg i potem nas właczyła w program i tak juz chodzimy drugie rok...nam sie na tyle udaje ze Maciek jest po opieka osrodka wczesnej interencji w szkole specjalnej i tam maja na miejscu biofedbeck i ma zajecia...i narazie mu wychodza złe wyniki bo podwyzszone ale widac ze Maciek zaczyna cos robic poprostu po roku pracy jest ogrmony postep...dlatego tez zostaje w przedszkolu a nie idzie do szoły aby sie nie cofnoł...
Maciek co roku ma badania psychologiczne i poltora roku temu na badaniach psycholog logopeda i pedagog doszli do wniosku ze Maciek musi miec stymulacje bo on bez zajec sie cofa miał przerwe w reh 4 miesiacy i musiał wrocic na jeszcze rok a teraz na korekcyjna i tak samo z zajeciami z pedagogiem miał przez rok potem 4 miesiace przerwy i znowu....wiec pani dyrektor jak przenalozowala wyiki kazała nam zrobic eeg i potem nas właczyła w program i tak juz chodzimy drugie rok...nam sie na tyle udaje ze Maciek jest po opieka osrodka wczesnej interencji w szkole specjalnej i tam maja na miejscu biofedbeck i ma zajecia...i narazie mu wychodza złe wyniki bo podwyzszone ale widac ze Maciek zaczyna cos robic poprostu po roku pracy jest ogrmony postep...dlatego tez zostaje w przedszkolu a nie idzie do szoły aby sie nie cofnoł...
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Słuchaj, a jakie rozpoznanie maja chłopcy? Wszystkie ich deficytu wynikają z wczesniactwa??
u Adasia to chyba tylko wczesniactwo odbija sie na sprawnosci ruchowej bo intelektualnie jest ok...jeszcze tylko z mowa kłopoty
A Maciek oprocz wczesniactwa miał bardzo poszerzone przestrzenie miedzykomorowe i to tez jest przyczyna jego kłopotow
A Maciek oprocz wczesniactwa miał bardzo poszerzone przestrzenie miedzykomorowe i to tez jest przyczyna jego kłopotow
reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Słuchaj, a Macius którego stopnia miał wylewy? Czy bez wylewów a poszerzenie jest skutkiem niedotlenienia? I masz moze gdzies wymiary komór? Wiesz dlaczego pytam... porównac chcę.. Choc wiem, że każde dziecko inne, ale.. każda z nas chyba w jakimś stopniu porównuje..
Podziel się: