reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Jako, że nie mamy z Kubusiem swojego wątku, skrobne tutaj co nieco...:-)
Wczoraj mieliśmy maleńki maraton po specjalistach. Najpierw endokrynolog. Wizyta generalnie udana. W końcu udało nam się dobrać odpowiednią dawkę hormonu, ostatnie wyniki idealne:-) Nastepna wizyta w kwietniu:-) Później byliśmy u naszej rehabilitantki. Poprawa jest, ale jest problem z dalszą rehabilitacją, bo Kuba jest b. silny i strasznie się wyrywa podczas ćwiczeń i ich wykonanie jest czasem niemożliwe. Nawet rehabilitantka nie była w stanie go utrzymać. Jak ja ćwicze z małym to koniecznie potrzebuje pomocy drugiej osoby. Rehabilitantka kazała nam ćwiczyć tyle ile będziemy w stanie przy "ruchliwości" juniora a za 2 tyg. zobaczymy jakie są postępy i najp[rawdopodobniej zrobimy przerwe, aż do wizyty u dr zajmującej się rozwojem ruchowym. A dzisiaj zrobiłam Kubusiowe wolne od ćwiczeń, bo mój maluszek ukochany ma dzisiaj pierwsze urodzinki:-) Jak świętować, to świętować!:-)
Wklejam kilka zdjęć z dzisiaj, a konkretna impreza wraz z mszą dla rocznego maluszka w niedziele.

Załączniki

• DSC03343.jpg
    DSC03343.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC03358.jpg
    DSC03358.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC03353.jpg
    DSC03353.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
reklama
Kubuś jest śliczniutki :-) Spełnienia marzeń i dużo zdrówka na kolejny roczek :-)

U nas za 3 miechy też roczek ;-) Ale panienka o wiele mniejsza :-D

edit

prawie za 2 miesiące.. jak ten czas leci :szok:

Dama dała dziś czadu na rehabilitacji, na dużej salce było jeszcze 2 dzieci i ich rehabilitantki... pluła ze złości przez pół godziny. Do tego pobiła ciocię zabawką:no: boszz, ja to się mam a w domu to samo, puściłam na podłogę, przemieściła się do drzwi i pluje, bo zmęczona ;-)

Kamea gratuluję synusia jest świetny. Oczywiście wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek i najwięcej życzymy zdrówka. Buziaki od Kacperka dla Kubusia:-)

chciałam się przywitać, jestem mamą Sonii ur w maju w 36 tyg.opisałam naszą historię w osobnym temacie. pozdrawiam

reklama
witajcie :) Kubusiu, rośnij zdrowo i w radości!! :)

A u nas OK,okulista kazał przyjść po skończonym Wojtulkowym roku ,wiec bardzo się cieszę, bo oznacza to,że wszystko rozwijasię prawidłowo.

Ćwiczymy dalej NDT Bobath, bo napięcie obwodowe ma zwiększone, no i generalnie z ruchliwością małego średnio..Ze spaniem też, mój "nocny marek" zasypia około północy.... :baffled:

Czekamy na orzeczenie, wtedy te marne 150zł będzie na rehabilitację, bo większość wizyt- neurologopeda, neurolog musimy płącić sobie sami, bo terminy są niebotyczne..

Do góry