reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Witajcie mamy wczsniaczkow! Ja mam dwoje dzieci, corcie ma 5i pol roku urodzila sie 2 tygodnie po terminie oraz synka ma 8i pol miesiaca urodzil sie w 29 tygodniu ciazy przez cesarskie ciecie. Moj synek urodzil sie wczesnie ale od poczatku byl zdrowy, rosnie zdrowo, rozwija sie bardzo dobrze. Wazyl 1280 gram, teraz wazy ponad 8 kg, w szpitalu spedzil 1,5 miesiaca. Probuje pic z kubeczka, kiedy skonczyl 4,5 miesiaca zaczelam podawac mu pierwsze obiadki. Od 7 miesiaca jada normalne obiadki oczywiscie nie wszystkie, ale prawie, no i nie duze ilosci. Nie jest alergikiem wiec nie ma klopotow. Siedzi sam, stoi podparty np. o oparcie kanapy, trzymany za raczki probuje chodzic, bardzo to lubi, gaworzy i zaczepia nas, jest usmiechniety, ma dwa zabki. Jest szczesliwym wczesniakiem, bez wiekszych problemow. Kiedy sie urodzil byl kruszynka po ok. 4 tygodniach zaczelam karmic go piersia, ssal bardzo chetnie wlasciwie bez problemow, oprocz tego byl karmiony sada moim mlekiem. Pozniej rozpoczela sie nauka picia z butelki. Witaminy D3 wogole nie podawano i wszystko jest w porzadku. Co do pocenia sie raczek i nozek, tak miala moja corcia, niezbyt mocno potem ustapilo.Warto sprawdzic ale nie ma sie co przejmowac. Prosze pytajcie, mam juz doswiadczenie, w razie potrzeby ja zapytam. Pozdrawiam

reklama
Witam.Ja również mam już odchowanego wcześniaczka bo ma juz prawie 5 lat (29hbd/605g/30cm).Fajnie,że synuś tak pienie się rozwija oby tak dalej...widać,że medycyna "idzie" do przodu a nasze pociechy mimo ciężkiego startu potrafią sobie bardzo dobrze radzić....Pozdrawiam

Witam Mamuśki
U nas na kolkę pomagał espumisan i bujanie Huberta leżącego na brzuszku, najlepiej sprawdza się noszenie w huście wiązanej, takie noszenie dodatkowo masuje brzuszek maluszka.
Pozdrawiam

napewno wypróbuje espumisan...bo już wymiekam jak Bartek płacze.Kolki ma zazwyczaj tak ok 18 do 20 i rano ok 6 ,słyszałam ze dobry jest też ifacol ale sprawdzałam to ma taki sam skład jak espunisan,a kobietki napiszcie mi jak dawkowałyście?????

Ja dawałam 3 x dziennie po 8 kropli.Na ulotce jest, ze 20 kropli na dzień, ale Hubert miał okropne kolki i lekarka kazała zwiększyć.Mój mały tez miał z samego rana a potem tak od ok 17 czasem nawet do 21-22.Przeżywałam koszmar i chodziłam jak zombie:) Pierwszą dawkę dostawał tak ok 5:30 a najpóźniej o 6 rano, a jadł tak chwilkę po 6.Nam pomagało, mam nadzieję, że i Bartusiowi pomoże:blink:

Ja też mam nadzieję że mu przejdą te kolki bo ja już naprawde wysiadam......jeszcze do tego mała zaczyna dreptać i trzeba ją na każdym kroku polnować bo wszystkiego się łapie i bierze do buzi!!!ostatnio wzieła zamkniecie od dezydorantu i utkneło jej w ustach ...normalnie masakra!!!a Bartek tak się drze że mu przepuklina wyszła....!!!!oj ciężko jest ,oby chociaż kolki ustały

reklama
u mojego Piotrusia esputicon nie pomagal , za to dobry byl infacol a teraz przyjmujemy debridat , malutki poprukuje tylko z kupka gorzej, niestety dalej czopki chociaz bardzo male kawalki jak bardzo juz placze.......
pozdrawiam wszystkie mamy:-)

Do góry