reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Witacie mamuśki w niedziele!u nas dzis piękna pogoda no ale my niestety nadal w domku:( oby już niedługo!dziś podejmuję próbę karmienia mojego maluszka tylko piersią wiem że nie będzie lekko zjada cos tam ale wiadomo dużo mniej jednorazowo niż z butli ciekawe czy się ugnę :) a może jest też mama która karmi piersią a karmiła butelką swoim pokarmem? jak wyglądało przestawienie? może cos powinnam wiedziec?

reklama
przez 2 m-ce odciagalam pokarm i karmilam malego tylko swoim mlekiem (do 3 posilkow dpdawalam bebilon BMF). caly czas przystawialm go do piersi ale mial opory - pewnie dlatego ze byl jeszcze za slaby. czasami zjadal z cyca i spal ladnie przez 2-3 godz wiec wiedzialam ze sie najada i mleka jest wystarczajaco (z butli wiadomo ile zjadl a z cyca ciagle sie balam ze sie nie naje). az pewnego dnia zalapal i tak juz zostalo. o piciu z bytelki nie ma teraz mowy - nawet herbatki ani soczku, jest jeden wielki krzyk. napewno Ci sie uda, wazne zeby nie panikowac (teraz to wiem:-)). powodzenia.

Witam :) Mamo Igorka życzę powodzenia i wytrwałości w przestawieniu maluszka na pierś. Mi się niestety nie udało, Julcia za długo była w szpitalu i miała problemy z ciągnięciem piersi.

No właśnie o to codz ze ja boję się że go zagłodze!Po pierwsze nigdy nie wiem ile zjada a po drugie niezawsze pociagnie i nawet mu sie nie odbije ech.. wiem że cieżkie to przestawianie ale warto bo to całe wyparzanie itp to takie męczące jest!Ale Efika pozwoliłaś mi uwierzyć że się uda. Mój mały ma chęci łapie cyca i ciągnie tyle że wiadomo nie zjada za dużo póki co ale malutkimi kroczkami damy rade. Ja dziś jednak pól na pół trochę cyca trochę butli. Boję się też czy dobrze go dostawiam. W szpiatlu powiedzieli mi że mały musi iec całą brodawkę w ustach ale on ma taki mały pyszczek a moja brodawka taka wielka że to niemożliwe!!hehe Pozdrawiam Was mamuśki

Mamo Igorka, synusiowi nie zawsze musi sie odbic, bo moze nie nalykal sie powietrza (ja czasami czekam 10 min i nic). co do malej buzki - czasami gdy mleka jest duzo malemu moze byc ciezko zlapac piers wiec mozesz odciagnac troche pokarmu. co do lapania to powiem szczerze ze tez sie martwilam czy dobrze go przystawiam bo przez pierwsze 2 tyg umieralam z bolu (az sie balam go przystawiac!!), a podobno nie powinno to bolec. jednak po 2 tyg Kubus nauczyl sie co i jak i byla juz tylko sama przyjemnosc. wazne zeby maly mial wywiniete wargi jak rybka i lapal cala otoczke to wtedy Cie nie pogryzie. ale licz sie z tym ze moze mu zajac troche czasu nauczenie sie odpowiedniej techniki, bo picie z butli to nie to samo co cycus. i nie martw sie ze zabraknie pokarmu - im wiecej maly ssie tym wiecej sie wytwarza pokarmu!! jednak warto sie przemeczyc bo karmienie piersia to najpiekniejsza rzecz dla mamy i dziecka. niestety nie kazda mama ma taka przyjemnosc. pozdrawiam i powodzenia.

ja mojego niunia karmilam mlekiem odciągnietym z piersi przez okolo poltora miesiaca, pozniej mialam coraz mniej mleka, przystawialam go do pieresi ale nie chcial jesc i tez wpadalam w panike ze bedzie chudl i zostala butla. potem byl bebilon nenatal, bebilon pepti, bebilon 1 i pewnie przez te ciagla zmiany mlek ma teraz problemy z kupka i z brzuszkiem, wreszcie jednak trafilismy na dobrego pediatre i polecil nam bebilon comfort i tak narazie jemy sobie to mleczko jednak z kupka nie jest super.......... ale caly czas zaluje ze nie karmie go piersia:-(

ja mam nadzieje ze utrzymam pokarm bez wzgledu na to czy bede karmic butla czy piersia poki co jest ok zobaczymy jak bedzie!a powiedzcie mi po jakim czasie dosta;yscie miesiaczke i czy ona normlanie wygladala czy jakos dziwnie hehe

reklama
ja mam nadzieje ze utrzymam pokarm bez wzgledu na to czy bede karmic butla czy piersia poki co jest ok zobaczymy jak bedzie!a powiedzcie mi po jakim czasie dosta;yscie miesiaczke i czy ona normlanie wygladala czy jakos dziwnie hehe

ja miesiaczke dostalam miesiac po porodzie, przez pierwszy miesiac bylo ok tak jak zwykle, ale potem zaczelam przyjmowac tabletki antykoncepcyjne i trwala rowno 4 tygodnie .... mam nadzieje ze juz bedzie ok:szok:

Do góry