reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

mojego niunia ten brzuszek bardzo boli, przed operacja przepukliny bylo zle ale po tej operacji jest tragicznie ciagle placze, najgorzej jest jak ma pruknac to wtedy jest wrzask, daje mu infacol a od dzis debridat a je bebilon comfort , nie moge patrzec jak cierpi, non stop na rekach:hmm:

reklama
witaj wśroód nas ja też mam problem z moim maluszkiem. Tzn na szczęście ostatnio zaczął normlanie się załatwiać chociaż nie wiem ile to potrwa to jednak pręży sie przed tym zawsze napina płacze ech ale co robić ponoć wcześniaczki tak mają. Też musze uwaać na przepuklinę mam kontrolę u chirurga za miesiąc ale jak się będzie tak napinał to cienko będzie coś czuję!!!a jest na moim mleczku no ale co zrobić taki ich urok.
A powiedzcie kochane kobitki które mają już strasze wcześniaczki jak tam z główką waszych pociech jak szybko odzyskała kształt i jak to robiłyście-podkładałyście pieluszki z dwóch stron?i jak szybko przestała główka lecieć na bok?

moje maleństwo urodziło się na początku ósmego miesiąca i też mieliśmy problemy z brzuszkiem,w moim przypadku zbawienna była zwykła herbatka koperkowa dla karmiących,a z główką było różnie,nieraz pomimo podkładania pieluszki mały i tak odwracał w swoją upatrzoną stronę,teraz ma 1,5 roku i prawie nie widać na której stronie lubił usypiać

Witajcie mamuśki.Mamo Igorka moja Jula miała z jednej strony prawie płaską główke bo prawie cały czas w inkubatorze lażała na lewym boczku.Po powrocie do domu układaliśmy ją na drugi boczek ale i tak główke układa ła na swojej stronie.Problem rozwiązaliśmy dzięki rogalowi wypełnionemu kulkami ze steropianu.Na nim nie dała rady przekręcić główki i problem zniknoł a główka ukształtowała się prawidłowo.

Witam!Moja córka też mała płaską główkę,powiem więcej wyglądała jak "kosmita"....miała bardzo wąską twarzyczkę a tył głowy był "wyciągnięty"jak jajko no nie wyglądało to fajnie ale po powrocie do domu układałam ją często na wznak i dziś ma "normalną"główkę.Więc nie martwcie się bo z czasem wszystko sie unormuje...

moj niunio ma plaska glowke z tylu bo caly czas lezal na plecach bo chirurg zabronil mi go klas na brzuszek i na boczki przez ta przepukline bo byla naprawde duza i troche sie martwie jak to bedzie z ta jego glowka, poza tym nie podnosi wogole glowki jak go teraz klade na brzuszek ale mysle ze teraz powinno wszystko wrocic do normy,,.

Witajcie Mamusie w środowe popołudnie, a my byliśmy dzisiaj na pierwszej wizycie u logopedy, wszystko jest OK, pani logopedka pokazała nam ćwiczenia foniczne i bardzo fajne zabawy, które Hubertowi sie nawet podobają.Za miesiąc mamy kolejna wizytę, żeby skontrolować efekty zabaw.Jak na razie uczymy sie samogłosek i niektórych spółgłosek oddzielnie, a potem będziemy łączyć.Hubcio umie mówić mama, tata, baba, nie, am, papa, aj, ej, ojej, tam, bum bum i gdzie a dokładnie dzie :-), ale logopeda uznała, ze to troszkę za mało i musimy jeszcze poćwiczyć odgłosy dźwiękonaśladowcze.A co Wy kobietki o tym myślicie?Czy ona za dużo od niego nie wymaga?Boję się, że jeśli mały nie opanuje za miesiąc tego wszystkiego czego ona od niego oczekuje, to będzie miała do mnie pretensje, że za mało z nim ćwiczyłam, ale ja staram się jak mogę, ale sa również inne obowiązki.Napiszcie, co o tym myslicie.
Pozdrawiam

reklama
Witaj bombelek wśród nas.Napisz coś więcej o swoim maluszku
moj Piotrus przyszedl na swiat 27.12.2007 o caly miesiac za wczesnie, nie wspomne ze lezalam od 23.12 pod kroplowka wstrzymujaca skurcze porodowe ale sie nie udalao tak sie pchal na swiat.( cala ciąze tez przelezalam plackiem w domu) wazyl 2050 gram i mial 47 cm dostal od 8 do 10 pkt w skali appgar, w inkubatorze lezal 4 dni ale przede wszystkim ze wzgledu na zoltaczke .do domu wyszlismy po 6 dniach z waga prawie 2 kg, w domu zamartwialam sie ze wogole nie je wypijal po 5, 10 ml mojego mleka ale z czasem nabral apetytu.zaliczylismy wszystkich lekazy chyba zeby sprawdzic czy wszystko jest ok, musimy cwiczyc tylko zeby niunio koncentrowal swoja uwage na srodek a nie tylko na boki, a teraz po operacji ta glowka. jest kochany usmiecha sie do mnie i zaczyna troche gaworzyc, boje sie o niego strasznie a moj maz twierdzi ze jestem przewrazliwiona, ale ja tak na niego czekalam :)

Do góry