reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

reklama
Ja mam pytanie,może któraś tak miała z dzieckiem???
Dziś rano miał sklejone oczko od ropy,od wczoraj zaczął się znowu ten nieszczęsny katar ropny.To może być od tego kataru???
Nie gorączkuje ale podałam mu rano Pyrosal i na wieczór też podam. Do picia zaparzyłam szałwię.

Moja mała tak miała i było to spowodowane właśnie katarem. Lekarz przepisał antybiotyk w maści i kropelki i po dwóch dniach było po problemie:tak: także dobrze by było żeby lekarz obejrzał te oczka.

Etka,a szałwia na co? Bo wiem,że na gardło i jakieś ropne sprawy, jakieś dziadostwa w buzi...
Jeśli chodzi o przemywanie oczek to rumianek nie jest najlepszy, bo może uczulić. Lepiej właśnie taką nie za mocną herbatką lub roztworem soli fizjologicznej.

reklama
Byłam dzis u lekarza,ma zawalone gardło ropą,oczy przemywam rumiankiem,poję go szałwią bo ma działania p/zapalne i antybiotyk. Coś wspomniał żeby go oddać na leczenie ambulatoryjne do szpitala:wściekła/y: Ale w maju chyba pojedziemy nad morze z dziećmi na te długi weekend :tak:

Do góry