reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

My płacimy 90zł a co do tego ile trzeba odczekać to nasza pani doktor twierdzi że od choroby powinno minąć 2 tygodnie do szczepienia ale ja mimo wszystko narazie się wstrzymam poczekam do marca:tak:

reklama
Dokładnie, ogólnie wszystkie obowiązkowe szczepienia,czyli te z tej tabeli sa bezpłatne, chyba ,że rodzic wykupi skojażona wtedy dziecko kłute jest raz (chyba za 1 razem mimo wszystko 2 razy) i my za tą szczepionkę skojażoną płacimy 100.

my za wszystkie placimy 110zl. kupujemy w przychodni.
piotrusiowi goraczka minela ale pojawilo sie zaczerwienienie wokol miejsca wklucia. ok 1 cm srednicy. czytalam, ze przy tej szczepionce to normalne ale nie wiecie jak dlugo moze sie to utrzymywac? moze zadzwonie jutro do przychodni?

Pierwsze dwie szczepionki Kuba przyjoł Infanriź IPV+BIb kosztowały 99zł a teraz widzę, że na kwietnia ma zaplanowane szczepienie Hiberix (czy jakoś tak niewyraźnie napisane)

Kasia, to coś masz nie tak wpisane, bo skoro do tej pory szczepiłaś skojarzonymi to musisz nimi kontynuować, a z tego co tu napisałaś to Hiberix nie jest szczepionką skojarzoną, bo szczepi tylko na Haemophilus influenzae typu b.

reklama
Majandra tak teraz czytałam o tym. Zapytam lekarke w kwietniu przed szczepieniem czym właściwie ma zamiar szczepić pielęgniarka wpisywała mi w karte nastepne szczepienie to może walneła się w wpisywaniu.

Do góry