reklama
jsorbek pisze:Ja od dwóch- trzech tygodni uzywam Vizir sensitive a dzis zauwżyłam na skórce małej wysypkę czy to może byc od proszku po tak długim czasie?
może tak być ,u mnie właśnie po 2 tyg wyskoczyło uczulenie,chyba to był płyn bobas czy jakoś tak, pediatra zaleciła zmianę proszku ,kupiliśmy Jelpa i poznikało uczulenie
dziewczyny a co radzicie na używane ubranka...
mam kilka ubranek od koleżanek i chciałabym je wygotować najpierw w zwykłym proszku a potem w tym dziecięcym np. dzidziusiu. czy od razu gotować w dzidziusiu...
ja słyszałam że dla niemowlaczka wszystkie ubranka trzeba gotować...
mam kilka ubranek od koleżanek i chciałabym je wygotować najpierw w zwykłym proszku a potem w tym dziecięcym np. dzidziusiu. czy od razu gotować w dzidziusiu...
ja słyszałam że dla niemowlaczka wszystkie ubranka trzeba gotować...
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja nie słyszałam o tym ze wszystkie trzeba gotować, przecież niektóre się nie nadaja na gotowanie, pieluchy można gotować, mozna uprać normalnie a potem uprasować z obydwu stron gorącym żelazkiem, efekt będzie ten sam.
Ale raczej bym prała tylko w dziecinnym proszku, z takiego "dorosłego" zawsze może coś zostać, a noworodki mają bardzo wrażliwą skórę.
Ja napoczątku prałam w jelpie albo w lovelli, ale jak mały miał 8 miesięcy wyczytałam w "Twoim maluszku" że można też prać w vzir soft i persil soft i mu wymieniłam i jestem bardzo zadowolona.
Ale raczej bym prała tylko w dziecinnym proszku, z takiego "dorosłego" zawsze może coś zostać, a noworodki mają bardzo wrażliwą skórę.
Ja napoczątku prałam w jelpie albo w lovelli, ale jak mały miał 8 miesięcy wyczytałam w "Twoim maluszku" że można też prać w vzir soft i persil soft i mu wymieniłam i jestem bardzo zadowolona.
truskawka2
Aktywna w BB
Właśnie! Co z uzywanymi ubrankami?? Ostatnio wstąpiłam do sklepu z uzywaną odzieżą i nie mogłam sie oprzeć! Kupiłam parę ładnych ciuszków (nie dla noworodka, ale dla takiego 2-3 miesięcznego dzieciątka). Uprałam w max. temperaturze podanej na metce tj. 60 stopni i niestety nie mogę pozbyć się tego specyficznego zapachu "ciucharni" - co zrobić???
Pranie zrobiłam w proszku Jelp Soft. W ogóle zauważyłam, że wszelkie ubranka które piorę w tym proszku, po wyschnięciu zrobiły sie strasznie "twarde" - czy Wy też macie takie spostrzeżenia? Dodam, że płukane były przynajmniej po dwa razy....
Pranie zrobiłam w proszku Jelp Soft. W ogóle zauważyłam, że wszelkie ubranka które piorę w tym proszku, po wyschnięciu zrobiły sie strasznie "twarde" - czy Wy też macie takie spostrzeżenia? Dodam, że płukane były przynajmniej po dwa razy....
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Ja piorę w loveli, a do płukania lenor snsitive, ubranka są mięciutkie i ładnie pachną. Po samej loveli były nieprzyjemne w dotyku i tak średnio ładnie pachniały.
J@god@
IV-V 2005, X 2009
truskawka2 pisze:Właśnie! Co z uzywanymi ubrankami?? Ostatnio wstąpiłam do sklepu z uzywaną odzieżą i nie mogłam sie oprzeć! Kupiłam parę ładnych ciuszków (nie dla noworodka, ale dla takiego 2-3 miesięcznego dzieciątka). Uprałam w max. temperaturze podanej na metce tj. 60 stopni i niestety nie mogę pozbyć się tego specyficznego zapachu "ciucharni" - co zrobić???
uprasuj w miarę gorącym żelazkiem z dwóch stron wtedy zmiekną i zrobią sę miłe w dotyku, dla noworodków nie zaleca się płynów do płukania ale dla starszych już można.
z zapachem Ci nie poradzę, bo ja nie kupowałam nigdy w takim "pachnącym" ciucholandzie ubranek dla dziecka.
truskawka2
Aktywna w BB
Dzieki za rady. Faktycznie po przeprasowaniu ubranka zrobiły się mięciutkie Natomiast jeśli chodzi o ten zapach to już mi sie udało - poprostu uprałam dwa razy i teraz pachną już normalnie Dzięki jeszcze raz! Pozdrawiam!!
reklama
Podziel się: