reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziecięce proszki do prania

reklama
jsorbek pisze:
Ja od dwóch- trzech tygodni uzywam Vizir sensitive a dzis zauwżyłam na skórce małej wysypkę czy to może byc od proszku po tak długim czasie?

może tak być ,u mnie właśnie po 2 tyg wyskoczyło uczulenie,chyba to był płyn bobas czy jakoś tak, pediatra zaleciła zmianę proszku ,kupiliśmy Jelpa i poznikało uczulenie :)

dziewczyny a co radzicie na używane ubranka...
mam kilka ubranek od koleżanek i chciałabym je wygotować najpierw w zwykłym proszku a potem w tym dziecięcym np. dzidziusiu. czy od razu gotować w dzidziusiu...
ja słyszałam że dla niemowlaczka wszystkie ubranka trzeba gotować...

Ja nie słyszałam o tym ze wszystkie trzeba gotować, przecież niektóre się nie nadaja na gotowanie, pieluchy można gotować, mozna uprać normalnie a potem uprasować z obydwu stron gorącym żelazkiem, efekt będzie ten sam.
Ale raczej bym prała tylko w dziecinnym proszku, z takiego "dorosłego" zawsze może coś zostać, a noworodki mają bardzo wrażliwą skórę.

Ja napoczątku prałam w jelpie albo w lovelli, ale jak mały miał 8 miesięcy wyczytałam w "Twoim maluszku" że można też prać w vzir soft i persil soft i mu wymieniłam i jestem bardzo zadowolona.

Właśnie! Co z uzywanymi ubrankami?? Ostatnio wstąpiłam do sklepu z uzywaną odzieżą i nie mogłam sie oprzeć! Kupiłam parę ładnych ciuszków (nie dla noworodka, ale dla takiego 2-3 miesięcznego dzieciątka). Uprałam w max. temperaturze podanej na metce tj. 60 stopni i niestety nie mogę pozbyć się tego specyficznego zapachu "ciucharni" - co zrobić???
Pranie zrobiłam w proszku Jelp Soft. W ogóle zauważyłam, że wszelkie ubranka które piorę w tym proszku, po wyschnięciu zrobiły sie strasznie "twarde" - czy Wy też macie takie spostrzeżenia? Dodam, że płukane były przynajmniej po dwa razy....

Ja piorę w loveli, a do płukania lenor snsitive, ubranka są mięciutkie i ładnie pachną. Po samej loveli były nieprzyjemne w dotyku i tak średnio ładnie pachniały.

truskawka2 pisze:
Właśnie! Co z uzywanymi ubrankami?? Ostatnio wstąpiłam do sklepu z uzywaną odzieżą i nie mogłam sie oprzeć! Kupiłam parę ładnych ciuszków (nie dla noworodka, ale dla takiego 2-3 miesięcznego dzieciątka). Uprałam w max. temperaturze podanej na metce tj. 60 stopni i niestety nie mogę pozbyć się tego specyficznego zapachu "ciucharni" - co zrobić???
Pranie zrobiłam w proszku Jelp Soft. W ogóle zauważyłam, że wszelkie ubranka które piorę w tym proszku, po wyschnięciu zrobiły sie strasznie "twarde" - czy Wy też macie takie spostrzeżenia? Dodam, że płukane były przynajmniej po dwa razy....

uprasuj w miarę gorącym żelazkiem z dwóch stron wtedy zmiekną i zrobią sę miłe w dotyku, dla noworodków nie zaleca się płynów do płukania ale dla starszych już można.
z zapachem Ci nie poradzę, bo ja nie kupowałam nigdy w takim "pachnącym" ciucholandzie ubranek dla dziecka.

Dzieki za rady. Faktycznie po przeprasowaniu ubranka zrobiły się mięciutkie;) Natomiast jeśli chodzi o ten zapach to już mi sie udało - poprostu uprałam dwa razy i teraz pachną już normalnie:) Dzięki jeszcze raz! Pozdrawiam!!

reklama
Do góry