Dzięki, to będę Jelpa omijać szerokim łukiemmada78 pisze:pozapuszczał- czyt. niedoprał
reklama
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Jakiś miesiąc temu zaczęłam prać ubranka Martusi w vizirze sensitive- i wreszcie ubranka wyglądają tak jak powinny! Kolorowe to jeszcze, ale wszystko co białe wyglądało tragicznie po tych dzieciowych proszkach, dopiero po vizirze zobaczyłam, jakie były zapuszczone, zszarzałe. Używałam loveli, jelpa i dzidziusia, i różnicy między nimi nie widziałam- oprócz ceny a najgorsza porażka- jelp soft- i tak musiałam płyn do płukania dawać, bo ubranka wcale nie były miłe w dotyku. Tak więc przy następnej dzidzi od razu vizir sensitive- no chyba że uczulenia dostanie.
na stronie papmersa przeczytalam:
"Okres niemowlęctwa to czas, gdy skóra dziecka dopiero "zapoznaje się" ze światem zewnętrznym i uczy się reagować na rozmaite bodźce płynące ze środowiska. Efektem tej nauki często są podrażnienia skóry. Właściwa troska i pielęgnacja pomoże utrzymać skórę w zdrowiu i zachować jej piękny wygląd przez długie lata.
Jak zatem dbać o skórę wrażliwą? Po jakie kosmetyki pielęgnacyjne sięgać? Jakie proszki do prania ubranek dziecięcych wybierać? Z pewnością należy wybierać produkty przeznaczone specjalnie dla małych dzieci. Opracowane są one z uwzględnieniem specyfiki i potrzeb skóry maluszków. Do prania ubranek dziecięcych szczególnie korzystny może okazać się proszek do prania Vizir Sensitive z rumiankiem. Jego skład opracowano z uwzględnieniem specyfiki skóry małego dziecka. Między innymi nie zawiera on barwników, ponadto łagodna substancja zapachowa nie zawiera składników najczęściej będących przyczyną podrażnień.
Jednocześnie, proszek Vizir Sensitive jest skuteczny w usuwaniu i dopieraniu trudnych plam. A każda mama wie, że to właśnie jej najmłodsze dzieci mają w tej kwestii wielkie potrzeby. Proszek Vizir Sensitive łączy w sobie łagodność dla skóry i czystość ubranek Twojego malucha.
Vizir przeszedł szereg testów dermatologicznych i klinicznych i jest zalecany przez Polskie Towarzystwo Dermatologiczne do prania ubrań noszonych przez osoby o wrażliwej skórze. Pozytywną opinię przyznało proszkowi Vizir Sensitive również Centrum Zdrowia Dziecka.
Vizir Sensitive jest dostępny w następujących rozmiarach: 600g, 3 kg, 6 kg w cenie takiej samej jak zwykła odmiana Vizira."
czy to znaczy ze mozna go spokojnie stosowac tak jak lovelle czy jelpa??
bo juz sie czuje lekko skolowana
"Okres niemowlęctwa to czas, gdy skóra dziecka dopiero "zapoznaje się" ze światem zewnętrznym i uczy się reagować na rozmaite bodźce płynące ze środowiska. Efektem tej nauki często są podrażnienia skóry. Właściwa troska i pielęgnacja pomoże utrzymać skórę w zdrowiu i zachować jej piękny wygląd przez długie lata.
Jak zatem dbać o skórę wrażliwą? Po jakie kosmetyki pielęgnacyjne sięgać? Jakie proszki do prania ubranek dziecięcych wybierać? Z pewnością należy wybierać produkty przeznaczone specjalnie dla małych dzieci. Opracowane są one z uwzględnieniem specyfiki i potrzeb skóry maluszków. Do prania ubranek dziecięcych szczególnie korzystny może okazać się proszek do prania Vizir Sensitive z rumiankiem. Jego skład opracowano z uwzględnieniem specyfiki skóry małego dziecka. Między innymi nie zawiera on barwników, ponadto łagodna substancja zapachowa nie zawiera składników najczęściej będących przyczyną podrażnień.
Jednocześnie, proszek Vizir Sensitive jest skuteczny w usuwaniu i dopieraniu trudnych plam. A każda mama wie, że to właśnie jej najmłodsze dzieci mają w tej kwestii wielkie potrzeby. Proszek Vizir Sensitive łączy w sobie łagodność dla skóry i czystość ubranek Twojego malucha.
Vizir przeszedł szereg testów dermatologicznych i klinicznych i jest zalecany przez Polskie Towarzystwo Dermatologiczne do prania ubrań noszonych przez osoby o wrażliwej skórze. Pozytywną opinię przyznało proszkowi Vizir Sensitive również Centrum Zdrowia Dziecka.
Vizir Sensitive jest dostępny w następujących rozmiarach: 600g, 3 kg, 6 kg w cenie takiej samej jak zwykła odmiana Vizira."
czy to znaczy ze mozna go spokojnie stosowac tak jak lovelle czy jelpa??
bo juz sie czuje lekko skolowana
tez to czytalam. Najwyrazniej mozna tego proszku uzywac tak samo jak lovelle. Zamierzam wyprobowac. Jesli nic nie bedzie podrazniac to przejde na ten vizir sensitive i nie bede kupowac dwoch roznych proszkow.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ivka76
Fanka BB :)
Ja od początku używam proszku "Dzidziuś" - jak do tej pory super skuteczny (a jesteśmy już na etapie plamienia marchewką, śliwkami itd.) i super dzidziusiowo pachnący. Moim zdaniem zarówno Lovela, jak i Jelp mogą się schować przy "Dzidziusiu".
reklama
Wyprobowalam vizir sensitive i jestem baaaaardzo zadowolona. Sliczniutko pachnie i ladnie pierze, a dzidzia zadego uczulenia nie ma. Wreszcie moge juz nie kupowac dwoch roznych proszkow do prania...bo nasze (moje i meza) piore w tym samym proszku
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podziel się: