reklama
to ja się podłączam do pytania Gusii bo ja jak na razie daję słoiczki bo mają bardziej płynną konsystencję ale jak już mały zajarzył o co chodzi z jedzeniem łyżeczką chciałabym zacząć gotować sama
a co do smaków to mamy już za sobą marchewkę, jabłko, marchewkę z ziemniakiem, dynie z ziemniakiem, zupkę jarzynową, mus brzoskwiniowy z jabłkami no i teraz będziemy próbować marchewki z ryżem i banana :-)
a co do smaków to mamy już za sobą marchewkę, jabłko, marchewkę z ziemniakiem, dynie z ziemniakiem, zupkę jarzynową, mus brzoskwiniowy z jabłkami no i teraz będziemy próbować marchewki z ryżem i banana :-)
Taka_ja
Fanka BB :)
to ja się podłączam do pytania Gusii bo ja jak na razie daję słoiczki bo mają bardziej płynną konsystencję ale jak już mały zajarzył o co chodzi z jedzeniem łyżeczką chciałabym zacząć gotować sama
Ja wczoraj podałam małej pierwszy raz soczek Hippa "Słodkie jabłka"..smakował jej tak bardzo, że nie chciała puścić butelki :-)
Magdzik20 mam pytanko..karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym? Pytam, bo sporą ilość juz podałaś Kacperkowi..aha..i rozumiem, że ten "starszy" suwaczek jest aktualny? ;-)
Ja jeszcze poczekam z podaniem czegoś innego..ok 5-6 miesiąca wprowadzę zupki - tak mówiła mi lekarka w przychodni, żeby sie wstrzymac póki karmię piersia..
Mój mały też zaczął już jeść dania ze słoiczków. Spróbował już marchewki, szpinak z ziemniakami, dynia z ziemniakami i zupke jarzynową. Za radą pediatry rozpoczęłam od zupek dopiero później owoce. Bo jak dziecko zasmakuje już czegoś słodszego typu owoce to może nie chcieć zupek.
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Ja podam pewnie najperw dynie, kaszki na barziej gęsto itp. ale jeszcze sięwstrzymam z miesiąc pewnie.
onionek
happy mama
Asiek super pomysl z tym watkiem :-)
Widze, ze niektore z Was juz niezle eksperymentuja z jedzonkiem :-)
Widze, ze niektore z Was juz niezle eksperymentuja z jedzonkiem :-)
super temat
to ja mam pytanie co na poczatek?
słoiczek czy samemu przygotowac ? a jak samemu to jak?
Gusia znalazłam cos takiego Jak ugotować pierwszą zupkę dla niemowląt? | jejdziecko.pl
reklama
my już mamy za sobą jabłuszko mały już próbował jeść 4 razy no i w święta spróbowałam biszkopta namoczonego w moim mleku i małemu nic nie było. w przyszłym roku spróbuje może marchewki ugotowanej... po słoiczki narazie nie sięgam może zrobię to później kiedy mały nauczy się jeść i będzie zjadał więcej