reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
ale Rozi dzisiaj numer u pani dr odstawiła :-)
lekarka mówi o tym, że antybiotyk nie potrzebny, bo nie widac, żadnej infekcji i to po prostu... (chwilę się zastanowiła) a w tym czasie Rozi mówi:"mija się z celem"!
śmiałyśmy się na całą przychodnię!
a na koniec misia mówi mama chodź już bo jest ta godzina! :-D

rety BOska jest nasza Rozi :tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Tunia, jak Ty to robisz ?
oglądacie razem jakieś debaty polityczne :confused::-D

koniecznie przyjedźcie do nas coby i moje bąble nabrały ogłady. Tuniu, ale ja piszę poważnie. Przyjedźcie do nas w końcu :tak:

Robercik wczoraj, chyba z okazji moich urodzin;-), będąc w majteczkach dawał nam znać, że chce siusiu do nocnika i się nie posiusiał. Jaka byłam z niego dumna:cool2:. Dziś jest troszkę gorzej, ale wyskakując na chwilkę po ziemniaczki, nie założyłam mu pieluchy i się udało:rofl2:. Zaoszczędziłam dzis pampersa. Dwie pary majteczek w sumie zmoczonych, ale wiem już, że w końcu złapał czaczę:-D:happy2:. Teraz trening i jeszcze raz trening.
Polecam pieluchomajtki z pamersa. Ciutke droższe, ale ekstra. Zwłaszcza na dwór, kiedy nie jestem pewna czy wytrzyma parcie;-). Nie trzeba męczyć się z rzepami, tylko majtki w dół a po w górę i gotowe. Robert już te rzepy mi ciągle odpinał, a z tymi narazie i on i ja mamy spokój.

Karioka to gratulacje dla Robercika :-) :-)

Teraz musicie cwiczyc siusianie do nocniczka i szybko zalapie o co chodzi i bedzie caly czas juz wolal :-)

Ja tez myslalm o tych pieluszkopampersach (czy jakos tak) ale mam jeszcze duuuuzo zwyklych (juz od 3 miesiecy mecze jedna paczke ;-) :-) ) i nic nie kupuje. Bo ja uzywam pieluszki tylko do snu i starcza na wiele nocy :-) Zakladam tylko pampersika na spacer po sklepach bo wtedy nie mam gdzie wyleciec zeby corcie wysadzic, ale i tak zabka ladnie sie spisuje i czesto wraca z sucha pieluszka do domku :-)

Martusiu pięknie Sandrusia sobie radzi z tym siusianiem:-). Ja zakładam Robertowi te pieluchomajtki na dwór, a do spania wykańczmy właśnie zwykłe pieluszki. Robert mi za dużo pije i przez to trudno mu często zapanować nad swoimi potrzebami, a właściwie tylko z siusianiem. Wczoraj nawet sam ściągnął sobie majteczki aby zrobić siusiu do nocnika, ale nie wiem jak sobie poradził z tymi majtkami, bo zobaczyłam już jak siada na nocnik. Jeszcze mi tego wyczynu nie powtórzył :dry:. Dziś się bardzo zapomina niestety i majtki kilka razy zmoczył, ale tak to już jest. Nie zrażam się tym, bo wiem, że z dnia na dzień powinno być lepiej. Dzieci tak mają zrobią krok do przodu, potem o dwa się cofną,aby później zrobić wielki skok na przód:-D

reklama
Karioka synus i tak fajnie sobie radzi. Szybko ten wielki krok do przodu zrobi zobaczysz :-)

Sandra mi tez baaardzo duzo pije. 2x260ml mleka i 3x260ml picia jakiegos i zupa na obiadek. Tak, ze sama widzisz ile pije. Pije tak jak mamusia ;-) :-)

Do góry