reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Krzysiek mówi "papka" na czapkę :-D

a z nowych słó uwielbił sobie oswajanie wszelkich pojazdów:

"tatole" - traktorek
"molot" - samolot
"ato" - auto
"tobuś" - autobus
"poptel" - helikopter
"nietopa" - nietoperz :szok::-D

i uwielbia mówić " Majuuu" gdy widzi Maję

reklama
Brawo dla Robcia za nocnikowe osiągnięcia no i za "rozgadanie się":-):tak:

Słodko Wasze dzieciaki mówią:tak:. Kamula nie przekręca wyrazów:baffled:, chyba ominęła ten etap, nie nazywa też rzeczy po swojemu:baffled:. Jakos tak wtraźnie mówi...jak na dziecko 21 miesięczne;-):-D.
No, jest wyjatek, a właściwie dwa
spodnie to fandanki:-D
skarpety to fafetki:-D
i jakoś nie daje sobie wmówić, że to inaczej sie nazywa:-)

Joanko podoba mi się jak Krzyś mówi:tak::-D.
super:tak:. Cudowny jest ten wiek maluszka, kiedy zaczyna mówić:-D
Robercik podszedł do mnie i zaczął charakterystycznie ruszać buźką. To znaczy, że chiał sobie coś przekąsić, np. paluszka;-). Ale na paluszka powiedział "nie", a jak mu powiedziałam "może chcesz ciastko" on przytaknął i odpowiedział "ciasto". Potem kręcił sie koło mnie i mówił zadowolony z siebie " am ciasto":-D
Chciałam troszkę ponarzekać na nocnikowanie Robercika;-). Kiedy Robercik biega na golaska, ładnie już kontroluje siusianie, gorzej w majteczkach;-). Ale w sumie nie było tak źle. Od rana jedna majtki poszły do prania, bo zrobił do nich kupkę, ale ich nie zmoczył:tak:.
Monia Kama podobnie, jak córeczka mojej koleżanki. Też juz w tym wieku bardzo wyraźnie mówiła. Masz bardzo zdolną córeczkę:tak::-). A te wyjątki: fandanki i to fafetki cudowne:tak::-D

Chciałam troszkę ponarzekać na nocnikowanie Robercika;-). Kiedy Robercik biega na golaska, ładnie już kontroluje siusianie, gorzej w majteczkach;-). Ale w sumie nie było tak źle. Od rana jedna majtki poszły do prania, bo zrobił do nich kupkę, ale ich nie zmoczył:tak:.
Monia Kama podobnie, jak córeczka mojej koleżanki. Też juz w tym wieku bardzo wyraźnie mówiła. Masz bardzo zdolną córeczkę:tak::-). A te wyjątki: fandanki i to fafetki cudowne:tak::-D

Karioka, na co Ty dziewczyno narzekasz:-). Robert to juz prawie dorosły facet:tak:. Jedne majteczki przez cały dzień i to nie zasiusiane:tak:. Narzekać to mogę ja, bo Kamuli ciężko było nastarczyć majtek. 20 razy dziennie po łyzeczce do nocnika a 4 razy po litrze na podłogę i w majty.:-p. A zestresowana była:szok:. Świetnie Wam idzie i Robcio to super dzieciak i niedługo dogoni Kamulę w mówieniu - zobaczysz:tak::tak::tak::tak::-)

Kamula zdolna...eeee, chyba jakoś nie za bardzo....sądząc po tym stosunku do nocnika:no:. Z mówieniem sobie dość dobrze radzi. Ma tu koleżankę - starszą prawie o rok, która mówi dużo, ale nie można ją zrozumieć:no:. . Ta koleżanka to cała historia. Może kiedyś napiszę, ale nie tu:-p

Rozalka nocnik omija szerokim łukiem, woli bidet :-)
zrobi siusiu do nocnika, ale niechętnie. w pieluchach tez nie chce chodzić.
smoczka nie używa od dawna. sporadycznie przed zasnięciem sobie pociamka, ale zaraz wypluwa i zapomina o nim. w nocy też go nie szuka.absolutnie nie przywiązała się do smoczka.
zęby ładnie myje sama, nad bidetem, bo to jej umywalka :-) i pluje lepiej ode mnie!

mówi bardzo wyraźnie i wszystko potrafi nazwać, a jak nie to do oporu pyta, co to?, po co?
ostatnio tłumaczyła mi, że szyby w samochodzie są mokre, od wody, bo pada deszcz!
hitem sezonu jest zwrot "to się mija z celem"!

"to sie mija z celem" musi brzmieć fantastycznie w ustach takiego maluszka :-D:-D:-D...
A tak w ogóle, to Rozi jest naszą bboomową erudytką :-)...

Gratuluję i mamie i córci...no tacie też ;-)

Hanka też sama szczotkuje zęby, ale jakoś nie mam zaufania do poprawności :dry:

A Maciuś od 2 dni mówi :"Tocham mamum. Tocham tatum, babum, dziadzium...itd". Czyli miłośc nam wyznaje. A ja mam oczy pełne łez.

reklama
słowo tocham jest przecudne!
Rozi też tak mówi i też prawie wszystkich kocha.
a najbardziej rozkoszna jest kiedy zasypiając mówi: "Mama bardzio tocha mnie!"

Do góry