reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Brawo dla Sandrusi:-):-):-)za tak ładne rozróżnianie kolorków oraz wielkości:-):-)innych umiejętności też winszuje:tak::-D.
Robercik z dnia na dzień coraz bardziej kumaty;-):-). Też ma dni, że dużo nowych słów powie, a innego dnia, nawet to co umiał już perfekt, ani mru mru. Tak fajnie śpiewał :"jeszcze raz, jeszcze raz, niech żyje nam, pam pam Oobert!!" Ale jak chcieliśmy aby przy babci zaśpiewał, to tylko pam pam powiedział i koniec:dry:. Wczoraj jak rozmawiał z babcią Anią przez skypa, zawołał :"dziadziuś", bo chciał z nim też prozmawiać:tak:. A dziś byliśmy u drugiego dziadka i nie chciał powiedzieć "dziadziuś":dry: I tak to już jest, że dzieckiem się nie pochwalisz;-). Dziś w kościele dał nam czadu, bo zobaczył u chłopczyka koparkę i tylko wołał z płaczem: " tam brum brum DA Da !!!" i nie dał się uspokoić. Żadne jego autko, ksiązeczka, ciasteczko, nie zadawalały go.
Robert ostatnio buduje wieże z klocków. I nawet mu to fajnie wychodzi. z 5-6 klocków, jeden na drugim ułoży. Ma jeszcze takie kubeczki (od największego do najmniejszego- wchodzi jeden w drugi lub można zbudować wieżę od najwiekszego do najmniejszego a na końcu głowka misia) i dziś mu sie udało, samemu, ulożyć. Jest przy tym bardzo skupiony. Ale byl z siebie zadowolony. A potem z jaką satysfakcją ją zburzył:-D To chyba jedyne chwile, kiedy nie jest w biegu;-)
Dużo by można było pisać o naszych dzieciach, ale teraz muszę juz iść spać;-)
Spokojnej nocy:-)

reklama
Hej!

Miło poczytac o Waszych fajnych weekendach.
Mój był średni, tzn.niedziela była nawet fatalna ale o tym nie tu;-).

Teraz z Małym jemy sniadanko, czekam na moją mamę która ma z nim chwilę posiedziec, a ja mam kilka spraw na mieście do załatwienia.

Miałam jechac zrobic sobie wyniki, ale nie wytrzymałam i się najadłam:baffled:

Pogoda u nas dzis tez boska, więc potem lecimy z Maciusiem na spacerek.

Dziekujemy :*:*:*:*

Karika Robercik tez maly spryciula.
Wieze uklada :-)
Moje dziecko tez uklada ale bardzo sie denerwuje i nie skupia sie jak Twoja pociecha.

Gratulacje dla Robercika :-) :-)

gratulujemy nowych zdolności!

Rozulka, szaleje na całego i stara się mówić zdaniami, krótkimi bo krótkimi ale zawsze.
np. : Dziadziuś myje Taty samochód. Mama myje i suszy włosy. Jacia sama ładnie je! Tata mówi do Jaci dziabuniu! Jacia czyta baję!
oczywiście nie mówi idealnie poprawnie ale bardzo się stara, nie wymawia r, g, k, dlatego przedstawia się jako Jacia :-).
kumata babka jak nie wiem co, wszystko potrafi nazwać i stara się powtarzać.

Tuniu zdolną masz córeczkę:tak::-). To jak na ten wiek, to bardzo długie zdania. Zdanie w wykonaniu Roberta, to np. : "tata brum brum" ;-):-D

Sandrunia ostatnio bardzo jest zainteresowana literkami i cyferkam, a od paru dni nawet nutkami ;-)

Jak tylko zobaczy gdzies jakis napis to pokazuje paluszkiem na kazda literke i po milion razy musze mowic co to jest. Rozroznia juz M (mowi, ze to jest literka mama) troche jej sie myli z N i W, ale ma prawo :-) Zna L, S, A, E, B, I. Chyba tyle ;-)

Martusiu, to prawie cały alfabet :-) !!!!!!!!!!!!! BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuniu, jak zwykle jestem pod wrażeniem niesamowitych zdolności lingwistycznych twojej córci :tak:....Pięknie Rozalcia mówi....

Karioka
, a Twój synek pracuje dzielnie nad zdolnościami manualnym...jak na przyszłego inżyniera przystało ;-)

Dziewczyny, powiem " grupowo " : jestem pod wrażeniem zdolnosci Waszych dzieci, są wspaniałe, cudowne, mądre i zdolne, wszystkie, bez wyjatku:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

wybaczcie, ze ja tu prawie nic nie pisze o Kamili, ale jakos tak nie moze mi przejść przez klawiaturę wychwalanie jej - bo potrafi dużo:tak: - powiem tylko tyle;-):-)

zawsze jednak chetnie poczytam o osiągnięciach innych wrzesniaków

Monia, pisz !!! Ja też z chęcią poczytam co potrafi Kamilka :tak:
Domyslam sie, że już nieźle mówi. O ile mnie pamięć nie myli, to Twoja córcia chyba najwcześniej zaczęła konwersować :dry:

reklama
nieee, chyba nie będę pisała, jakos tak głupio mi:zawstydzona/y:, ja jestem skromną osobą :tak: i tak jakoś źle sie czuję chwaląc się soba, mężem, dzieckiem - nie dlatego, ze nie mam czym - bo jest czym:tak: - ale to do mnie jakos tak nie pasuje:happy:

chętnie jednak czytam o innych dzieciakach :tak: i cieszę się z Wami:tak:

Do góry