reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Majke tez nudzi czytanie, ale bardzo lubi pokazywac np. ze zajaczek spi, krolewna sniezka spi, nasladuje zwierzatka lub pokazuje w co ubiera myszka na spacerek itp:-D Mamy juz dosyc pokazna biblioteczke, bo Maja robi tez poranna prasowke na nocniku:laugh2:
Kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i posiada indywidualny talent, a juz nasza w tym rodzicow glowa by go w pore dostrzec;-)

reklama
Luleczko, czy książeczki o których pisałaś, to te?

Na wsi - Merlin.pl

Anna Willman - Weso�y ogr�d. Ruchome ilustracje - Merlin.pl

A czy Julka nie rwie tych ruchomych obrazków?

Anineczko, dla Antka mogłyby być interesujące takie książeczki w których otwiera się okienka, pod którymi schowały się różne zwierzątka lub przedmioty.
Hania ma kilka takich i jest to fajna odskocznia od książek typowo czytanych...

Atsuko Morozumi, Mathew Price - Nasi ulubie�cy - ksi��eczka z okienkami - Merlin.pl

Weso�a zagroda - Merlin.pl

Magiczne okienka. Bardzo wietrzny dzie� - Merlin.pl

Kinku Wesoły Ogród dokładnie ten sam :tak::tak:
Na Wsi Mamy troszkę inną też z ruchomymi obrazkami :tak:

Julka nie rwie obrazków, łądnie sie nimi bawi, i w nagrodę dokupiłam jej też w Świecie książki Czerwonego Kapturka też z ruchomymi obrazkami, :tak::tak:- mam nadzieje ze też będzie fajna, bo jeszcze nie przysłali ;-)

4h9n5no.jpg

My tez mamy "rozkladaki" pod tytulem "Dziesiec zwierzatek" i "Kolory" oraz zakupione ostatnio w Empiku miniaturki "rozkladaki" "Zwierzeta z dzungli" i "Zwierzeta na wsi". Maja uwielbia je czytac i pokazywac co sie dzieje, a takze podejmuje proby zobaczenia co jest po zwierzatkami i z tego powodu ksiazeczki sa juz lekko zdewastowane;-) :-D

Zaopatrzę się w powyższe :-D.

Jacek uważa, że przesadzam...ale ja uwielbiam kupować Hance książeczki.
U nas też dzień zaczyna się od prasówki na nocniku :tak:
Zdarza się, że Hanela udaje, że chce jej się eee, żebym jej poczytała :-D...
Po 20 minutach stwierdza, że jej ochota przeszła :evil:

Spryciula z Hanulki:-D
Ja uwazam ze to dobrze, zeby dzieci zainteresowac czytaniem i ksiazkami i tez wole wydac na ksiazke niz na jakas zbedna pierdulke:nerd: :happy:
Maja tez robi ess z prasowka, chyba podejrzala mamusie:-D

W sobotę byliśmy z Hanka w sklepie zoologicznym.
Były tam króliczki, łaciate szczury, myszki, myszoskoczki, chomiki, papugi...
Hanka całowała wszystkie przez szybę, wydając piski i śmiejąc się na cały sklep. Normalnie nie mogłam jej przywołać do porządku :-D
Największe jednak wrażenie zrobił na niej...Waran :yes:
Był wyjątkowo żywotny. Kopał sobie łapką dziury a Hanka gorąco mu dopingowała :happy:.
W pewnym momencie podeszli dwaj 12-letni chłopcy a Hanka spojrzał na nich bardzo poważnie i pokazując jaszczura paluszkiem, powiedziała ...Wa :tak:
Szybko się ulotnili, zgięci w pas ze śmiechu, powtarzając wa, wa :laugh2:

No to Hania ma juz sprawdzony wabik na facetow - poczucie humoru:-D

A ja myslalam, ze Maja nic nie mowi, a ona coraz wiecej slowek z siebie wykrztusza tylko pod nosem tak jakby cwiczyla przed wielkim finalem:szok: :-D Ale ulubione slowko to wciaz mama:happy:

Hanka, ma poczucie humoru zdecydowanie :tak:

kiedyś jak dzwoniła moja mama, to na pytanie , kto dzwoni ? Hania odpowiadała ...baba Alia :happy:, a teraz mówi Amba ( czyli amber ), robi przy tym szelmowską minę...i w śmiech :laugh2:. Taka z niej agentka ...

Ostatnio była z ciocią w piaskownicy. Po jakimś czasie, ciocia mówi do niej...Haniu idziemy już do domu, do mamy...
A Hanka, nawet na nią nie spojrzawszy rzecze: Hania ba ...(czyli bawi się) i śmieje się do siebie pod nosem :-p.
Urwis z niej i tyle :-)

reklama
Do góry