reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Rozunia szaleje na punkcie bajek Brzechwy :)
na topie teraz "Katar"(wersja Rozi A-pcik!), "chrząszcz"(ciąść), "opowiedział dzięcioł sowie"(dzięcioooł), że o "samochwale"(siama) nie wspomnę!

reklama
Edytko, a ta książeczka "na straganie", to taka w twardych okładkach ?
Musze ją Hance kupić :tak:

Hanula podobnie jak Maćko inscenizuje "Pana pomidora " i "Rzepkę "
szczególnie to... "ciągną i ciągną, wyciągnąć nie mogą " :no:. Normalnie purpurowa się robi na twarzy :-D, tak pomaga dziadkowi ;-):laugh2:

Tak, Kinuś. W twardej okładce z twardymi stronami.

Maciek też purpurowieje z wrażenia jak czyta.

Ostatnio pokochał bujawkę, nawet w niej zasypia.

No niestety,musze sie przyznac.
Moj syn jest przystojny:cool2: elegancki:cool2:calusny:cool2:wysportowany:cool2: silny:cool2:

Ale ma siano w glowieeeeeeeeeeee:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ksiazki sa dla niego niczym:baffled:
Wierszyki tym bardziej:eek:
Mowic nie mowi:sick:

Tak wiec sie nie chwale:-p:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Anineczko moze nie znalazlas tej odpowiedniej dla niego ksiazeczki :-)

Przyjdzie czas i dla niego :-)
I zagada cie jeszcze.
Wtedy bedziesz marzyla o tych chwilach co masz dzis :-)

Sandrunia uwielbia ksiazki. Ale zeby pokazywac palcem co sie znajduje na obrazku i mowic wlasnymi slowami.
Nie che zebym jej czytala bo szybko sie zniecheca i nudzi.

Bardzo lubi malowac i pisac.
Non stop lata albo z kredka albo z ksiazeczka w lapce :-)

Dzis jej kupilam taka tablice do pisania rysikiem.
Jak jest juz zapisane to sie przesuwa suwakiem i robi sie czysta plansza.
Ale miala dzis zabawe i radoche :-)

Polecam :-)

Martusiu Antek ma ze dwie takie tablice (jedna od kochanej cioteczki Gosiczki;-))
Niestety mamy roznorodne ksiazeczki i zadna nie pasi.
Ostatnio caly dzien mi zeszlo na nauczenie Antka zeby pokazal kotka:szok:
Moze ja jestem zla nauczycielka? Mama?
Proba czytania ksiazki skonczyla sie waleniem matki po glowie owa ksiazeczka...a byla ladna...o Kubusiu Puchatku:-(
Kredki sa dobre do jedzenia....choc nie!
W sypialni byl piekny malunek na scianie,kolorem czerwonym!
Sliczne bazgroly,ale sie wtedy nudzil bo tata kazal mu spac w poludnie,a ze sen go jeszcze nie zmogl to wymalowal sliczne petelki:baffled:
Jedno jest pocieszajace,Mel mi kiedys napisala:
"A czy widzialas 30-sto latka nie umiejacego mowic? Nauczy sie ":laugh2::laugh2:

No niestety,musze sie przyznac.
Moj syn jest przystojny:cool2: elegancki:cool2:calusny:cool2:wysportowany:cool2: silny:cool2:

Ale ma siano w glowieeeeeeeeeeee:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ksiazki sa dla niego niczym:baffled:
Wierszyki tym bardziej:eek:
Mowic nie mowi:sick:
Tak wiec sie nie chwale:-p:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
się nie przejmuj;-) anineczka, co Ty myślisz, że Kamila bajeczki czyta?, że siedzi i ogląda?, że słucha tego co ja czytam?, że kredki ją zajmą?
Lata po chałupie jakby miała motorek w du...:wściekła/y: i wszystkiego co umie nauczyła się podczas tego biegania. Niestety, nie jestem w stanie czytać jej bajek w biegu i zmusić ją do jednoczesnego biegania i rysowania:no: .
Każde dziecko jest inne i rozwija się w typowy dla siebie sposób, także "się nie przejmuj" Antonio jeszcze nie jeden raz Was zadziwi:tak: . Całusy dla Antosia:-)

Popieram Monię:tak:.

Poza tym chłopcy rozwijają się trochę inaczej...ale w końcu wszystko nadrabiają ;-)

reklama
Anineczko ja mysle ze Antonio z czasem pokocha książeczki :tak::tak::tak:
On pewnie na razie woli samochody ;-)

Julka moje od kilku dni łączy wyrazy typu "Julii Buti", "Ciocia Aga", "Julia Mami",

Jej ulubionymi książeczkami są "Na Wsi", i "Wesoły ogród", takie z ruchomymi obrazkami, no i mata nie wychodzi z obiegu, cały czas chce rysować na niej, :tak:

Do góry