reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Brawo dla wszystkich zdolniachow wrzesniowych:-)

Maja oprocz opisanych przez Was poczynan po kazuje raczkami jak lata ptaszek:-D

Ineczka może Milenka ma jakieś zdolności telepatyczne? Normalnie aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o jej szóstym zmyśle:-)

Kubuś za to wzruszył mnie nie mniej niz swoją mamę.

Hanusia wsuwająca karme dla Ambra musi być ciekawym widokiem... Smakowało Jej chociaż?

Joanno Julka już używa słów pani, mama i tata tak swobodnie?

Mam podobne przemyslenia. Slodkie sa Wasze dzieciaczki i chętnie wszystkie bym wysciskała. :tak: :tak: :tak:

Zapomnialam jeszcze dodac, ze Majka uwielbia kosi-kosi, jedzie pan kapitan, pisze pani na maszynie, tu-tu sroczka kaszke wazyla, oglnie wszystko co laczy sie z podskakiwaniem, a zabawa w berka dzis byla przodujaca, zasmiewa sie przy tym tak, ze w koncu dostaje czkawki:tak: :-D

Misiako :-D jak sie dziecko smieje to dostaje sie skrzydek i chocby czkowiek padal ze zmeczenia to dostaje skrzydel i dalej w tany :-D

cos mi sie obilo o uszy z ta "pisze pani na maszynie", ale jakos nie pamietam o co tam chodzi, jak leci ten wierszyk i co wtedy robicie?

Milenka dzisiaj zabawiala sie wdrapujac na moje plecy i wolajac wio!
miala strasznie duzo radochy przy tej jezdzie:-D

Ineczko u nas tez ktos co jakis czas jest ujezdzany, Milenka ma pewnie sporo frajdy:-D

"Pisze pani na maszynie..." przypomnialo mi sie nie dawno.
Wszystko pokazuje sie na pleckach dziecka, ja Majeczke sadzam na swoich kolanach i zaczynam:

Pisze pani na maszynie a,b,c, przecinek (delikatnie kluje plecki w rytm rymowanki),
Przeszlo stado koni (wszystkie paluszki "biegna" po pleckach),
Przeszlo stado sloni (poklepuje calymi dlonm).
Przeszla pani na szpileczkach (delikatnie szczypie),
Przeszedl pan w trampeczkach (podobnie jak z konmi)
Przeplynela rzeczka (cala dlonia robie spiralke)
Spadl sniezek (delikatnie uderzam wszystkimi palcami w plecki)
Spadl deszczyk (jak wyzej),
Chwycil dreszczyk? (palec wskazujacy delikatnie po szyjce).

Mam nadzieje, ze choc troche z tej zawilej instrukcji zrozumialas, najlepiej improwizowac na wszystkie sposoby;-) :-D

reklama
Misiako przed chwilką z dziećmi bawiliśmy się w "pisze pani na maszynie" i dzieciom bardzo się podobała ta zabawa. Nawet Robercik nam stukał po pleckach:-D

Do góry