reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Brawo dla wszystkich zdolniachow wrzesniowych:-)

Maja oprocz opisanych przez Was poczynan po kazuje raczkami jak lata ptaszek:-D

Ineczka może Milenka ma jakieś zdolności telepatyczne? Normalnie aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o jej szóstym zmyśle:-)

Kubuś za to wzruszył mnie nie mniej niz swoją mamę.

Hanusia wsuwająca karme dla Ambra musi być ciekawym widokiem... Smakowało Jej chociaż?

Joanno Julka już używa słów pani, mama i tata tak swobodnie?

Mam podobne przemyslenia. Slodkie sa Wasze dzieciaczki i chętnie wszystkie bym wysciskała. :tak: :tak: :tak:

Zapomnialam jeszcze dodac, ze Majka uwielbia kosi-kosi, jedzie pan kapitan, pisze pani na maszynie, tu-tu sroczka kaszke wazyla, oglnie wszystko co laczy sie z podskakiwaniem, a zabawa w berka dzis byla przodujaca, zasmiewa sie przy tym tak, ze w koncu dostaje czkawki:tak: :-D

Misiako :-D jak sie dziecko smieje to dostaje sie skrzydek i chocby czkowiek padal ze zmeczenia to dostaje skrzydel i dalej w tany :-D

cos mi sie obilo o uszy z ta "pisze pani na maszynie", ale jakos nie pamietam o co tam chodzi, jak leci ten wierszyk i co wtedy robicie?

Milenka dzisiaj zabawiala sie wdrapujac na moje plecy i wolajac wio!
miala strasznie duzo radochy przy tej jezdzie:-D

Ineczko u nas tez ktos co jakis czas jest ujezdzany, Milenka ma pewnie sporo frajdy:-D

"Pisze pani na maszynie..." przypomnialo mi sie nie dawno.
Wszystko pokazuje sie na pleckach dziecka, ja Majeczke sadzam na swoich kolanach i zaczynam:

Pisze pani na maszynie a,b,c, przecinek (delikatnie kluje plecki w rytm rymowanki),
Przeszlo stado koni (wszystkie paluszki "biegna" po pleckach),
Przeszlo stado sloni (poklepuje calymi dlonm).
Przeszla pani na szpileczkach (delikatnie szczypie),
Przeszedl pan w trampeczkach (podobnie jak z konmi)
Przeplynela rzeczka (cala dlonia robie spiralke)
Spadl sniezek (delikatnie uderzam wszystkimi palcami w plecki)
Spadl deszczyk (jak wyzej),
Chwycil dreszczyk? (palec wskazujacy delikatnie po szyjce).

Mam nadzieje, ze choc troche z tej zawilej instrukcji zrozumialas, najlepiej improwizowac na wszystkie sposoby;-) :-D

reklama
Misiako przed chwilką z dziećmi bawiliśmy się w "pisze pani na maszynie" i dzieciom bardzo się podobała ta zabawa. Nawet Robercik nam stukał po pleckach:-D

Do góry