reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

koreczek83 pisze:
a my bylismy wczoraj u doktora Daria ma obu strnne zapalenie uszek i dostaje 2 razy dziennie zastrzyki ale jest dzielna  :-[

O boziu bidulinka mała nie dość że ból uszek to jeszcze zastrzyki :(
ale coż lepiej żeby troszkę pocierpiała ale choroba minie szybko

reklama
grooha u nas jest tak że dzieckopowinno w 6 tyg życia być zbadane przez ortopedę celem wykrycia dysplazji stawów biodrowych. Ponieważ u mnie jest jeden szpital kolejki sa straszne, więc ja byłam prywatnie. Ortopeda sprawdza odwodzenie nóżek i na usg ogląda stway, czy dobrze sa umieszczone. Jesli jest wszystko ok to zaleca szerokie pieluchowanie i kontrolną wizytę za następne 6 tygodni. Oprócz tego zaleca kładzenie dziecka na brzuszku przynajmniej 8 godzin dziennie i noszenie na "żabkę" z szeroko rozstawionymi nóżkami. Nie wolno układać dziecka na boku i nosić bokiem, tak że są ściśnięte nóżki. Jeśli dziecko ma dysplazję stawów to wkłada się je w tzw poduchę lub szelki. U mnie Kuba miał dysplazję i musiałam wkładać mu między nóżki duży ręcznik kąpielowy i tak przebywał w tym ręczniku 24 godziny na dobę. Im wczesniej się pójdzie z dzieckiem tym szybciej i łatwiej mozna skorygowac ewentualne wady

Dziewczęta jesteście przesympatyczne:)- pamiętacie;)..(albo sciemniacie) ::) ::)- tak czy siak- miło:) ;D :laugh:
Termin porodu mam na 15 czerwca..- wstrzeliłam sie w samą obronę mgr... 8) :p..coz jakos będzie;)
do obejrzenia zdjęcia usg -zapraszamy do czercówek- "nasze skarbusie"..a i brzucha swojego pokazałam:)- "nasze malusie czerwcowe brzusie"..bodajże:)
Jeszcze płuci dziecka nie znam..ale liczę, że podczas kolejnej wizyty-może..moze..czyli ok 10-15 grudnia..choc nie wiem czy tak szybko cos widac? :laugh:- to będzie 14-15tc.
jej tak bardzo chciałabym juz tulić swoje malenstwo w ramionach..ech..a tu tyyyle przede mna..uff

Izis dzięki ;D ;D
Czasem się zastanawiam co bym zrobiła jakby mi się przydażyło takie szczęście w postaci trojaczków,
chyba bym ryczała całymi dniami ;D ;D ;D ;D

mam nadzieje ze sie uda zostawic patryka z dzieckiem i nie bede miala telefonu od brata ze patryk spi a dziecko placze teraz tez sie zajmowal mala ja sie bylam kompac i sie sam uspil z butelka w reku
:>
moze zaraz mu zrobie fote to wam wkleje :)

ale duuuzo napisałyście od wczoraj ;D ;D ;D ja ostatnio mam coraz mniej czasu bo Igusia juz nie ta sama co dawniej ;) u mnie ten myk z chrzcinami ze niby dziecko spokojniejsze nie zadziałał, jest raczej odwrotnie :( iga była grzeczniejsza przed chrzcinami.

dzis w nocy sie nawet wyspałam bo zasnełam około 23ciej Iga wstała 2.30 na karmienie i do 4.30 nie spała ale potem zasnęła i spała do 9tej i ja też ;D
Marta3x dziekuje za komplement, ale na prawde to tylko tak fajnie ta moja figura na zdjeciach wygląda ;) ;D
Melanie Igusi dresik to nowy zakup z H&Mu, też mi sie spodobał ten kolorek i bardzo fajnie Igusia w nim wygląda, a z tyłu na dresiku na plecach jest taki fajny kwiatuszek różowy :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Melanie, Paris świetna bereciara ;D a ja na zdjęciu to oczywiście ta grzeczniutka, to moja siostrunia cały czas się darła :)
a mojej Rozalci coś się przestawiło i jak do tej pory spała ładnie w nocy, tak teraz nawet nie zamierza a śpi w dzień, rewelacja właśnie o tym marzyłam ;D

Do góry